XS
SM
MD
LG

Dosta krađe i otimanja Drini!

RK Drina, Zvornik

 

Na adresu našeg portala stiglo je saopštenje RK Drina Zvornik, a nakon utakmice njihovog kluba, u Zvorniku, sa timom Goražda.Prenosimo ga u potpunosti:

Povodom dešavanja na prvenstvenoj utakmici između RK Drina Zvornik i RK Goražde, Uprava RK Drina Zvornik je odlučila da izda saopštenje za medije.

Pomenuta utakmica je samo kap koja je prelila čašu.
Mi smo i pre nego što smo ušli u PL BiH , morali da se bavimo raznim špekulacijama o samom našem učešću u pomenutom rangu takmičenja, a sve u svrhu destabilizacije kluba, kao i favorizovanja nekih drugih timova iz RS.

Za samo 18 meseci smo od ekipe koja se nalazila na samom dnu Prve lige RS, došli do sedme titule prvaka RS i samim tim izborili plasman u PL BiH.

I pored svih kadrovskih i finansijskih problema sa kojima se susrećemo smo odlučili da igramo ovaj rang takmičenja, a sve iz časnih namera da ovaj klub u bliskoj budućnosti postane jedan stabilan premijerligaš i da se učini što više u pogledu popularizacije ovog sporta kako u samom  Zvorniku, tako i u RS i BiH.

Od samog starta sezone se susrećemo sa konstantnim katastrofalnim sudijskim odlukama na našu štetu, bez obzira da li igramo kod kuće ili na gostujućem terenu.

Ne treba biti veliki poznavalac rukometa u BiH da bi se znalo ko su ovde glavni mešetari, ko mora biti prvak, ko mora ući u PL BiH i mimo svih pravilnika i statuta, a ko ne sme ispasti iz lige i čemu su sve vični kako bi taj cilj i ostvarili.

Ovde se odlično zna ko je čiji sudijski par i kako se na listu postavljaju sudije koje nisu dorasle ovom rangu takmičenja, a šta te iste sudije u svom neznanju urade primer je sada već čuveni meč u Zvorniku, kada je gostovao aktuelni šampion RK Izviđač Ljubuški.
Činjenica je da smo mi najslabije plasiran tim u ligi, ali broj bodova na našem kontu bi bio mnogo veći i potpuno ravnopravno bi u nastavku sezone konkurisali za opstanak da situacija nije kao što smo i naveli.

U prvom delu sezone smo imali mečeve na strani gde zbog domaćinskog suđenja ne bismo mogli dobiti ni da se igra do sutra i opet smo časno napuštali parket i pružali ruku protivniku svesni da smo mi novajlije u ligi, da nemamo kredibilitet kod sudija i da se svako naše obraćanje i negodovanje na sudijske odluke završava javnom opomenom, dok pojedini mogu i da galame i da psuju i sl.

 Nebrojeno puta je prvobitna odluka kontrolora naših utakmica sa lošeg suđenja nakon raznih poziva i ubeđivanja preinačena u dobro i čak šta više odlično odsuđen meč.

Ne možemo a da ne pomenemo da je gospodin Alija Hasić, bio kontrolor suđenja na dva najneizvesnija meča u Zvorniku i da je direktno svojim odlukama uticao na ishode istih.

U meču sa Izviđačem je nakon dosuđenog sedmerca za našu ekipu u poslednjem napadu, nakon haosa ušao u teren i bukvalno naredio sudijama da odsviraju kraj susreta, potpuno zanemarivši sve što je se izdešavalo ( čime je neiskusni sudijski par stavio na stub srama, a on se vešto izvukao) .

U poslednjem susretu, protiv Goražda je na svako naše negodovanje na očigledne sudijske greške odgovarao jedno te isto „ ŠTA ĆU JA, ONI SUDE, JA ZAPISUJEM SVE“, i onda je u finišu meča pri rezultatu 26:26 gospodin Hasić ipak podsetio sve u dvorani da kada je god teško tu je gospodin Alija da presudi, odnosno da pokaže da je ipak on taj koji sudi i koji daje sebi za pravo da uđe u teren i naredi sudijama šta treba da odsude.

O sudijskim greškama i međusobnim gestikulacijama sa gospodinom Hasićem nakon određenih odluka i saznanju kako je kontrolor na poluvremenu susreta na pitanje našeg igrača „ ŠTA JE OVO ALIJA, ŠTO OVO RADE“ isti odgovorio

„ NE ZNAM JA, ONI SU NEŠTO DOGOVARALI, NEMAM JA S TIM NIŠTA“ aludirajući naravno na dogovor sudija i čelnika Goražda kako treba da sude u Zvorniku ćemo pisati u žalbi na pomenuti meč, a ono što je najsramniji događaj koji smo doživeli na svom terenu po prvi put u istoriji je vređanje na nacionalnoj osnovi od strane dva igrača protivničke ekipe u nekoliko navrata u toku meča. Da nam se to desi od navijača na strani, mi bismo i prešli preko toga, a kada to učini neki kvazi sportista koji u svom klubu ima saigrače naše verske pripadnosti (od kojih je jedan upravo iz naših redova prešao u Goražde) i u našem klubu njegove verske pripadnosti onda je to samo pokazatelj o kakvom se šovinisti radi i da mu uopšte nije mesto na sportskom terenu, jer jedno je sportska drskost, a skroz drugo ono što su ovi igrači pokazali.

Samo zahvaljujući našom pribranošću i čojstvom smo uspeli da prikrijemo ovu provokaciju od vidno izrevoltirane publike i pitanje je kakav bi epilog bio po završetku ovog susreta i da li bi se uopšte i završio da smo naseli na ove provokacije.

U dosadašnjem delu prvenstva smo imali toliko prijateljskih druženja sa protivnicima nakon utakmica u kojima je u žaru borbe bilo svega i svačega, ali ovakvog šovinizma još nigde nije bilo.

Nama ostaje žal za ne osvojenim bodovima na terenu, te kao i ostalim ekipama da istrebimo šovinizam iz svojih redova, a čelnicima rukometnog saveza BiH ozbiljan problem da privedu kraju ovu potpuno neregularnu sezonu od samog starta (a pisano je u više navrata o tome), ukoliko žele da ovaj sport opstane na nivou BiH – stoji u saopštenju RK Drina.

 


Sloboda 35 : 30 Lokomotiva
Borac m:tel 33 : 24 Iskra
Bosna Vispak 27 : 26 Vogošća PH
Leotar 31 : 31 Konjuh
Slavija 30 : 27 Sloga (D)
Sloga (GV-U) 27 : 21 Maglaj
Izviđač CO 33 : 27 Gračanica
Drina 28 : 29 Goražde
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac m:tel 18 15 1 2 46
2 Gračanica 18 14 0 4 42
3 Bosna Vispak 18 10 3 5 33
4 Sloga (GV-U) 18 10 2 6 32
5 Izviđač CO 18 10 2 6 32
6 Sloga (D) 18 7 7 4 28
7 Slavija 18 8 3 7 27
8 Sloboda 18 8 1 9 25
9 Lokomotiva 18 7 4 7 25
10 Maglaj 18 8 1 9 25
11 Leotar 18 7 2 9 23
12 Konjuh 18 6 3 9 21
13 Vogošća PH 18 6 1 11 19
14 Goražde 18 6 0 12 18
15 Iskra 18 5 2 11 17
16 Drina 18 1 0 17 3