XS
SM
MD
LG

Titula ili kraj šampionata do 30. juna

Ženski odbojkaški klub Gacko održao je sastanak Upravnog odbora na kojem je raspravljao o prijedlogu predsjednika saveza BiH Alije Fatića da se prekine prvenstvo i da se proglase šampioni prema trenutnom stanju na tabeli.

Upravo ovaj klub u ženskoj konkurenciji se trenutno nalazi na prvom mjestu sa utakmicom više u odnosu na dosadašnjeg šampiona ekipu Bimal Jedinstvo.

-Stav našeg kluba je da se pokuša u narednom periodu nastaviti takmičenje u prvenstvu BiH ako za to budu osigurani svi bezbjednosni i zdravstveni uslovi. Uz to klubovima treba obezbijediti pripremni period od mjesec dana, jer su ekipe van treninga sličan vremenski period i bilo bi opasno da se brzo vrate na parket. Mislimo da je krajnji rok za kraj 30.jun. U slučaju da se takmičenje ne bude moglo završiti do tog perioda, onda je stav da se liga prekine i na osnovu sadašnje tabele proglase šampioni. Odigrano je preko 80 odsto mečeva i to je činjenica na koju mi ukazujemo. O svemu ćemo obavjestiti ostale klubove kao i saveze Republike Srpske i BiH- istakao je generalni sekretar Radovan Papović.

U Gacku ističu da je od 10 klubova, sedam bilo da se proglasi kraj i šampion, dva protiv i jedan uzdržan.

-To je većinski stav klubova koji su igrali takmičenje. Istina je da ima problem sa ekipama koje su se naknadno uključile ali one su same birali takmičenja. U Sloveniji i Hrvatskoj su ekipe paralelno igrale domaću ligu i MEVZU , a za ovo nisu krivi ni savez ni klubovi. U ovim zemljama su proglašeni šampioni i stav našeg kluba je da tako treba da bude odlučeno i sad- dodao je Papović.

Izvort:srpkainfo.com


2 .kolo Mini liga 1-5
Sloboda 0 : 3 Gacko
Bimal-Jedinstvo 3 : 0 BL Volley
Tabela
Poz Tim UT PB PR BOD
1 Gacko 2 2 0 6
2 Bimal-Jedinstvo 1 1 0 3
3 BL Volley 2 1 1 3
4 Goražde 1 0 1 0
5 Sloboda 2 0 2 0