XS
SM
MD
LG

Kozara polufinalista Kupa Republike Srpske

Kozara, Gradiška

U utakmici 1/4 finala Kupa Republike Srpske odigranoj danas na Gradskom stadionu u Gradišci FK Kozara je savladala FK Zvijezda 09 iz Stanišića sa 2-1 i plasirala se u polufinale Kupa Republike Srpske.

Prve minute utakmice igrane po hladnom i maglovitom vremenu prolaze u obostranom ispitivanju snaga. Prvi pokušavaju gosti preko Tojčića u 6. minuti, ali je Modić na mjestu. Uzvraća Kozara preko Eskića koji u 12. minuti šutira sa ruba šesnesterca, ali zamalo preko gola. Pokušava Zvijezda preko Nikolića koji šutira iz daljine, ali je neprecizan. Griješi odbrana Zvijezde 09 u 21. minuti, loptu pokušava da smiri i uputi na prazan gol Eskić, ali uspijevaju u zadnji tren da ga izblokiraju igrači Zvijezde 09. Nekoliko minuta kasnije, ponovo je Eskić pred šesnaeestercem, ali Bunić istrčava i zaustavlja napad Kozare. U 36. minuti Raspudić pronalazi Malbašića na desnoj strani, koji šutira paralelno sa korner linijom i Bunić izbacuje u korner. Nakon kornera, lopta prolazi kroz peterac gostiju, najsnalažljiviji je Šikanjić koji je posprema u mrežu za vođstvo Kozare od 1-0. Pokušavaju gosti preko Tojčića koji šutira pored gola, dok na drugoj strani mladi Pepić isprobava šut sa dvadesetka metara, ali lopta odlazi preko gola.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, Raspudić pokušava, lopta dolazi do Malbašića koji je snažnim udarcem šalje u mrežu Bunića za vođstvo Kozareod 2-0. U 60. minuti kontranapad gostiju iz Stanišića završava Blagojević i Zvijezda 09 smanjuje rezultat na 2-1. Pokušavaju gosti da dođu do izjednačenja, pokušava Rajković čiji udarac odlazi zamalo pored gola, dok Nikolićev  šut par minuta kasnije Modić hvata. Uspiješno odbrana Kozare odoljeva naletima gostiju, te preko Lolića i Šikanjića pokušava da uzvrati. U 80. minuti Nikolić pokušava iz slobodnog udarca, ali je Modić ponovo na mjestu. Posljednjih desetak minuta, uspijevaju fudbaleri Kozare da se odupru pritisku, te vješto čuvaju loptu i rezultat i dolaze do zaslužene pobjede koja ih vodi u polufinale Kupa Republike Srpske.

Kozara - Zvijezda 09 2:1 (1:0)

FK Kozara (Gradiška): Modić S., Veljkić S. (od 60. min. Petrović O.), Raspudić B., Hamzić A., Lolić D., Malbašić A., Pepić D., Runić N., Eskić S. (od 71. min. Beuk S.), Batar B., Šikanjić M. (od 90. min. Jamborčić J.), trener Žerić N., nisu igrali: Glišić P., Matić B., Ljepojević L., Veljkić Đ.

FK Zvijezda 09 (Stanišići): Bunić K., Jokić M., Tešić P., Stjepanović O., Šujić G. (od 51. min. Marković A.), Vasiljević N., Tojčić K. (od 75. min. Popara D.), Rajković M., Matić D., Nikolić M. (od 86. min. Rakić N.), Rajović A. (od 51. min. Blagojević I.), trener: Obrenović M., nisu igrali: Avramović M., Kovačević A., Rakić S.