XS
SM
MD
LG

Famos mogao i bolje

Foto/ Vasilije Marković

Fudbaleri Famosa iz Vojkovića sezonu 2020/21 u Drugoj ligi Republike Srpske grupa "Istok" završavaju na drugom mjestu na tabeli, odmah iza Budućnosti iz Pilice.

Motoristi nisu nezadovoljni drugim mjestom, ali svjesni su da je ekipa mogla mnogo više u sezoni iza nas.

- Ostaje žal što nismo prvi, svakako, to nam je bio cilj za ovu sezonu. I sada ja mislim da smo najbolja ekipa na "istoku" ali splet okolnosti je doveo do toga da postoji i neko bolji od nas. Čestitam Budućnosti i ovom prilikom na osvojenoj tituli, zasluženo su tu gdje jesu. Sa druge strane, ja ne mogu da budem nezadovoljan drugim mjestom. Biti u bilo čemu drugi je dobar rezultat, iza nas je ostalo četrnaest ekipa i ja mogu biti ponosan na svoje momke još jednom, rekao nam je Vladimir Drinjak, trener Famosa.

Svjestan je i Drinjak da je prvo mjesto izgubio na, uslovno rečeno, malim utakmicama.

- Bila je ovo jako teško sezona, više psihički, nego fizički. Sjetite se prošlog ljeta, mi smo praktično jednom nogom bili u Prvoj ligi, i onda odjednom smo ostali drugoligaši. Trebalo je nekoliko kolo da se mi prebacimo ponovo glavom u Drugu ligu. Onda je došlo proljeće, prekid sezone zbog pandemije koronavirusa, mijenjanje sistema takmičenja, praktično smo izgubili nekoliko kola u tome i sve je to dosta uticalo na ekipu. Mi smo najbolja ekipa proljećnog dijela sezone, najbolja ekipa ove Lige za prvaka, izgubili smo tek ovu posljednju utakmicu koja nikome ništa nije značila. Ako pogledamo naše rezultate vidjećete da smo protiv najboljih ekipa lige igrali sjajno, međutim gubili smo neke utakmice koje nismo smjeli izgubiti, Budućnost je to iskoristila i završila ispred nas.

Famos je već na odmoru, a šta će dalje biti isplaniraće se u narednim danima.

- Znate kakvo je ljeto u fudbalu Republike Srpske, nikada nešto ne možete planirati unaprijed. Vidite koliko tu ima nekih preturanja, tumbanja ekipa, možda ponovo dođemo u situaciju da planiramo ulazak u Prvu ligu. Jedna smo od tri ekipe iz Druge lige koja je aplicirala za prvoligašku licencu. U svakom slučaju, čekamo taj razvoj događaja i na osnovu toga ćemo planirati ekipu. U svakom slučaju gro ekipe ostaje isti, biće nekih dolazaka, naravno i odlazaka, vidjeli ste da se nekoliko igrača oprostilo od aktivnog bavljenja fudbalom. Naša ambicija je da koju god ligu igramo pokušamo pobijediti što je više utakmica.

Sezona je završena, a time i igračka karijera za nekoliko fudbalera, Duška Lučića, Đorđeta Ćehu, Đorđeta Močevića i Marka Koprivicu. Drinjak ističe da će se to značajno odraziti na ekipu Famosa.

- Četvorica igrača su odlučila da završe karijere i mnogo će nam nedostajati, svakako u igračkom smislu, ali možda i još više u ljudskom smislu. Marko Koprivica je već sa nama u stručnom štabu, tako da će to neko njegovo igračko odsustvo nadoknaditi kroz prisustvo u stručnom štabu. Znamo svi koliko je Ćeha značio za našu igru, izuzetno teško je to nadoknaditi, Lučić i Močević također. Ali, još više to su bili pravi ljudi, ljudi na koje se uvijek možeš osloniti i koji su našoj svlačionici davali poseban ton. Ipak, moramo biti i svjesni da je smjena generacija neminovna, kako kod nas, tako i u svakom drugom klubu i u sportu uopšte. Naša je sreća što ostaje sada tu još dosta iskusnijih igrača, možda ne u smislu godina života, koliko u godinama igračkog iskustva i mlađi igrači koji dolaze imaće od koga dosta toga da nauče.


Glasinac 2011 1 : 2 Vlasenica
Milići 2 : 3 Drina HE
Guber 2 : 0 Famos
Ilićka 01 3 : 0 Budućnost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost 25 17 1 7 52
2 Famos 25 13 7 5 46
3 Glasinac 2011 25 12 4 9 40
4 Vlasenica 25 12 3 10 39
5 Guber 25 11 5 9 38
6 Ilićka 01 25 11 4 10 37
7 Drina HE 25 10 4 11 34
8 Milići 25 10 2 13 32