XS
SM
MD
LG

Italijanke šampionke Evrope

Srbija - Italija 1:3

Обојкашице Србије нису успеле да дођу до трећег узастопног злата на Европском првенству, пошто су вечерас у финалу изгубиле од Италије 3:1 (24:26, 25:22, 25:19, 25:11).

Италија је после преокрета била боља и дошла до титуле шампиона Европе, трећи пут у својој историји.

До европског злата предводила је Паола Егону са 29 поена, док је Миријам Сила помогла са 20.

Код Србије Тијана Бошковић била је најбоља са 20 поена.

Изабранице Зорана Терзића ношене великом подршком навијача у Арени боље су отвориле меч и брзо стекле предност од три поена. Да неће бити тако лако, Италијанке су одмах показале и брзо довеле меч у егал, јер се цео први сет играло се поен за поен.

На крају је Србија предвођена Тијаном Бошковић и Миленом Рашић успела да освоји поене у кључним тренучима и да добије први сет 26:24 после 34 минута игре.

Италијанке су у наставку показале да неће лако одустати и за разлику од првог сета, други је почео њиховом сигурнијом игром.

Није дуго требало Србији да се врати у сет, искористила је опуштање ривала и још једном пубилка у Арени имала је прилику да види изједначену игру.

Након тога Србија је била у доброј прилици да дође до сета, водила је 22:20 и "мирисало" је на 2:0. Изабранице Зорана Терзића као да су тада потпуно стале, Италијанке искористиле опуштеност и грешку ривала и у кључним тренуцима направиле серију 5:0 , која им је донела изједначење у сетовима.

Србија у трећем сету није играла своју игру, грешило се у одбрани и у нападу, што је Италији, уз одличне роле Егону и Силе, омогућило вођство од 2:1 у сетовима.

Наставила је екипа Давидеа Мацантија у истом ритму и у четвртом сету, повела 14:5, док изабраницама Зорана Терзића ништа није полазило за руком.

У сваком нападу морале су да одиграју ударац више, али је одбрана Италије била на висини задатка и тешко је дозвољавала пролаз српским играчицама, којима је понестало снаге.

Са друге стране, Егону је наставила да доминира, предност Италије је расла и на крају је убедљиво добила овај део игре и дошла до треће титуле шампиона Европе у историји.