XS
SM
MD
LG

Tumbasević igrač kola, u Lučanima doživljava drugu mladost

Janko Tumbasević - foto: fkmladostlucani.com

 

Igrač 22. kola Super lige je bez sumnje dvostruki strelac Janko Tumbasević na utakmicu između Mladosti i TSC-a. Centralni vezni, veliki znalac, kome u opisu posla stoji da organizuje igru, ne i da postiže već priprema golove, reagovao je u dve situacije kao rasni strelac i obradovao fudbalske Lučane. Ništa ne bi bilo čudno da Tumbasević u 37 godine ne doživljava drugu mladost i posle više od dve decenije u profesionalnom fudbalu još ima dovoljno  motiva i snage.

Na konferenciji za štampu posle velike pobede nad kvalitetnim sastavom TSC-a, trener Mladosti Dragiša Žunić je izjavio da je utakmica bila izuzetno zahtevna i za jedne i za druge zbog težine terena i velikog uloga. Sa navedenom konstatacijom slaže se iskusni fudbaler. 

- Prvo kolo uvek protekne u ispitivanju snaga. Mišljenja sam da su nijanse, odnosno sitnice odlučile. Dosta teška utakmica za nas, pogotovu što se igralo kod kuće. Odigrali smo disciplinovano, agresivno i dogovoreno sproveli u delo. Dobro smo ušli u meč, nismo im dozvolili da nam stvaraju probleme i utakmice držali pod kontrolom. Prvu priliku iz prekida realizovana je u pravo vreme i pokazala u kom će pravcu meč ići. Takođe i na početku drugog poluvremena pao je drugi gol i nama je preostalo da u miru meč privedemo kraju - objašnjava Tumbasević i dodaje da se namestio tako da bivšem klubu priredi neprijatno iznenađenje sa dva gola. Takav je, kaže sa osmehom, fudbal i mnogo mi je drago zbog toga.

Govoreći o sadašnjem trenutku sagovornik ističe da je igrački, po kvalitetu i organizovanosti Mladosti mesto u gornjem delu tabele, među osam koji će odlučivati u plej-ofu ko će se pozicionirsti iza večitih, a ko će u evropske kvalifikacije. Na pitanje dokle će još igrati spremno odgovara dok bude imao volje, snage, dok ga bude služilo zdravlje.

Fudbalska biografija Tumbasević vezana je za Crnu Goru i Srbiju. Vatreno krštenje u seniorskoj konkurenciji imao je u Zeti iz Golubinaca, sa kojom je u sezoni 2006/07 osvojio titulu. Sledi prvi dolazak u Vojvodinu, zatim jedini odlazak u inostranstvo, u Moldaviju, vraća se u Novi Sad, odlazi malo severnije u Suboticu. Prve tri sezone odigrao je u Lučanima, dve u novom superligašu TSC-u i ponovo je na mestu uspeha u plavom dresu.