XS
SM
MD
LG

Lazar Ždrale morao odustati od Svjetskog prvenstva, Dimitrije Savić slavio dvije pobjede

Treći dan Svjetskog prvenstva za kadete bio je do sada i najuspješniji za domaće džudiste jer se ostvarilo nekoliko pobjeda.

Dimitrije Savić je u kategoriji do 73 kilograma upisao dvije pobjede, te je ispao u trećem kolu od Kanađanina Laše Cacalašvilija, očigledno gruzinskog porijekla. Džudista Romanije je prethodno savladao Crnogorca Stevana Nikčevića, a onda i Keišina Očija iz Australije.

Ivano Đinkić je u prvom meču savladao Alhasanea Diala iz Gvineje, a onda je poražen od prvaka Keita Kihare iz Japana.

U istoj kategoriji Imran Gušić je poražen na startu od Azerbejdžanca Ali Hađizade.

Džudista Leotara, Vidak Maljević, je u kategoriji do 81 kilograma savladao u prvom kolu Arena Balagezjana iz SAD, a u drugom kolu je zaustavljen od Igora Tsurkana iz Ukrajine. U ovoj kategoriji je trebao nastupiti i džudista Randorija, Lazar Ždrale, no on je morao odustati dan pred takmičenje jer je bio pozitivan na testiranju na koronavirus.

Amina Merjem Hebib je u prvom kolu kategorije do 57 kilograma savladala u prvom kolu Tunižanku, Ons Ramdani, a onda i Miu Božinović iz Crne Gore. U trećem kolu je naletjela na Lintoi Čanambam iz Indije, kasniju prvakinju svijeta u ovoj kategoriji. 

Članica Srpskog sokola, Jovana Novaković, poražena je u ovoj kategoriji od Jane Cvjetko iz Hrvatske. 

U kategoriji do 63 kilograma, Džena Hozljak je izgubila od Uzbekistanke Marjone Nuruloeve u prvom kolu, a ista sudbina zadesila je i Dariju Danilović koja je izgubila od reprezentativke Grčke Sofije Ksantopolu, kao i Korinu Džidić, koja je izgubila od Slovenke, Lejle Mazuzi.