XS
SM
MD
LG

FSRS se oprostio od Milutina Šoškića

Milutin Šoškić

Povodom smrti legendarnog golmana Milutina Šoškića Fudbalski savez Republike Srpske uputio je telegram saučešća kojim se oprostio od, kako je napisao FSRS, “prijatelja i brata”. U telegramu Saveza iz Banjaluke je napisano:

 


“Fudbalski savez Republike Srpske ostao je bez još jednog iskrenog i istinskog prijatelja, nažalost niz imena naše fudbalske braće koja su nas napustila je sve duži. Legendarni golman Milutin Šoškić preminuo je danas u Beogradu u 84. godini, a njegov odlazak primili smo sa dubokim bolom i nevjericom.
Šoškić je naš fudbalski brat, a kao vječna uspomena na njega ostala su brojna druženja u Banjaluci i Beogradu i nesebična pomoć koju je pružao našem Savezu i fudbalu Republike Srpske, čak i u najtežim okolnostima: lično, putem Fudbalskog saveza Jugoslavije, ali i svog Partizana.
Šoškićev autoritet u svjetskom fudbalu uvijek je bio na strani braće iz Republike Srpske i to nikada nećemo, niti smijemo, da zaboravimo. Još nam je u svježem sjećanju patriotsko pismo satkano od emocija koje je poslao putem prijatelja Jovana Otaševića, a pročitano je na Danu fudbala Republike Srpske u januaru 2019. godine, kada je Šoletu pripalo jedno od priznanja, koje mu je dodijeljeno u znak zahvalnosti za sve ono što je uradio za Republiku Srpsku, njen fudbal i Savez.
Zaista je volio Republiku Srpsku baš kao i svoj rodni Kosmet, o kojem je uvijek govorio suznih očiju i drhtave brade, i na tome smo mu neizmjerno zahvalni.
Fudbalski savez Republike Srpske porodici Šoškić, Fudbalskom klubu Partizan i fudbalskoj porodici bratske Srbije upućuje iskreno saučešće, za veliki gubitak odlaskom Milutina Šoškića sa ovoga svijeta, koji je još za života izrastao u fudbalsku ikonu našeg naroda.
Neka ti je vječna slava i hvala brate Šole, Republika Srpska te nikada zaboraviti neće!”