XS
SM
MD
LG

Vici Zeljkoviću Plaketa za doprinos razvoju sporta Republike Srpske

Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske odlikovan Plaketom za doprinos i razvoj sporta u Republici Srpskoj na tradicionalnoj 68. manifestaciji Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske koja je održana sinoć (12.12.) u Banskom dvoru u Banjaluci u organizaciji dnevnog lista “Glas Srpske”.

Izuzetno sam srećan zbog priznanja koje sam dobio na 68. Izboru deset najboljih sportista Republike Srpske na svečanosti održanoj u Banskom dvoru u organizaciji “Glasa Srpske”. Plaketa za doprinos i razvoj sporta u Republici Srpskoj je za mene čast, ali ujedno i još veća obaveza da nastavim u narednom periodu još više i jače da se posvetim progresu našeg fudbala i cjelokupnog sporta. Hvala svima onima koji su cijeneći i poštujući ono što smo do sada, za kratko vrijeme uradili, dali svoj glas za mene i obećavam da ću i dalje opravdati njihovo ukazano povjerenje – rekao je Vico Zeljković.

U obrazloženju Stručnog žirija stoji sljedeće:

“Zahvaljujući njegovom angažmanu fudbal u Srpskoj ponovo je krenuo uzlaznom putanjom. Kao predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske pokretač je brojnih aktivnosti, počevši od finansijske pomoći klubovima u vidu plaćanja dijela troškova službenih lica, dijela kotizacije, pa do projekata izgradnje devet terena sa vještačkom travom, te izgradnje terena sa hibridnom travnatom podlogom u Banjaluci, Doboju i Trebinju. Kao prvi čovjek FS BiH za kratko vrijeme stekao je ugled i otvorio mnoga vrata u UEFA, pa je član dva tijela Evropske kuće fudbala”.

Predsjedniku Vici Zeljkoviću vrijedno priznanje uručio je Žarko Marković, zamjenik glavnog i odgovornog urednika “Glasa Srpske”.