XS
SM
MD
LG

Vučić: Otišao je veliki patriota

Izuzetno me je pogodila vest o smrti Siniše Mihajlovića, legende našeg i evropskog fudbala i patriote koji je svom snagom voleo Srbiju, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u telegramu saučešća porodici, prijateljima i poštovaocima čuvenog Mihe. Saučešće su uputili i predsednica Vlade Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar sporta Zoran Gajić.

"Način na koji je shvatao i igrao fudbal, u koji je utkao ceo život kao igrač i trener, ostaće upamćen po njegovom jedinstvenom talentu i temperamentu", navodi se u telegramu saučešća.

 
Vučić dodaje da je "Mihin pečat u sportu obojen strašću koju je ostavljao na terenu, kao i iskrenom emocijom koju nikada nije skrivao ni kada je pobeđivao, ni kada je gubio".

"Igra i borbenost kojima je vinuo Zvezdu do svetskog vrha, čime je obeležio deo najsvetlije istorije ovog tima i srpskog fudbala, odavno su ušli u anale fudbalskog sporta", dodaje u telegramu.

"Malo je reči kojima bi mogle da se opišu njegove majstorske bravure na terenu, a pamtimo ih svi, kao i vanserijske golove kojima je izazivao oduševljenje i koje je uvek posvećivao svom timu, porodici i državi, ponosno i iskreno, kao što je i igrao. Tako se nosio i sa strašnom bolešću – borbeno i uzdignute glave, sa nesalomivim duhom, kakav je imao i na terenu", naglasio je Vučić.

"Bio je vrhunski sportista kojeg su poštovali i saigrači i protivnici, a Mihin stil igre ostaće trajna inspiracija i uzor generacijama mladih fudbalera. Izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima i poštovaocima Siniše Mihajlovića. Neka počiva u miru", napisao je predsednik Vučić u telegramu.

Brnabićeva: Siniša Mihajlović ostavio je za sobom neizbrisiv trag

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uputila je telegram saučešća porodici preminulog fudbalera Siniše Mihajlovića, u kojem je poručila da će Mihajlović biti upamćen "po lavovskoj borbi i istrajnosti koja ga je, uz vanredne sportske veštine, krasila i učinila primerom svim budućim generacijama".

"Napustila nas je legenda srpskog i svetskog fudbala. Siniša Mihajlović ostavio je za sobom neizbrisiv trag kako svojim uspesima na terenu, tako i svim aktivnostima van njega", navela je Brnabićeva u telegramu saučešće.

Predsednica Vlade je porodici Mihajlović u svoje ime, i u ime svih članova Vlade Srbije, uputila izraze najdubljeg saučešća, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Dačić: Miha je donosio najveću radost gde god je igrao

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izrazio je saučešće povodom smrti Siniše Mihajlovića.

"Nadao sam se, kao i svi mi u Srbiji i svetu da će veliki Siniša Mihajlović pobediti i u ovoj najvažnijoj bici", navedeno je u saučešću Dačića, a saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je naglasio da je odlazak Mihajlovića neizmeran gubitak za njegovu porodicu i milione njegovih poštovalaca koji pamte njegovu igračku genijalnost.

"Miha je donosio najveću radost gde god je igrao i radio kao trener, a najveću u Srbiji koju je voleo iznad svega. Pamtićemo njegovu fudbalsku umetnost i njegov vedar duh, a najviše njegov odnos prema zemlji iz koje je potekao i uvek joj se vraćao. Napustio nas je veliki šampion, borac i patriota, dužni smo da ga pamtimo kao jednog od najvećih fudbalera koje je Srbija ikad imala", poručio je Dačić.

Gajić: Hvala ti na svemu, Miho

Ministar sporta Zoran Gajić oprostio se od legendardnog srpskog trenera i fudbalera.

"Sa tugom i nevericom sam kao i cela Srbija primio vest o odlasku jednog od najboljih fudbalera i sportista koje je Srbija imala. Simbol najvećih uspeha srpskog klupskog fudbala devedesetih, strastveni igrač reprezentacije, zvezda u Italiji, trener posebnog šmeka, znanja i autoriteta. Sve to bio je naš Siniša, ali i mnogo više i vrednije od toga - divan suprug i otac, veliki humanitarac, pravi patriota i sportski ambasador naše zemlje", naveo je Gajić, saopštilo je Ministarstvo sporta.

Gajić je istakao da se Mihajlović nije nikada predavao, pa ni protiv najteže bolesti, najvećeg protivnika.

"Gledao ju je pravo u oči, prkosno i ponosno kako je samo on znao, šutirao precizno preko svakog živog zida koji je zla kob postavljala. Na vest da je ponovo u bolnici, pomislili smo, 'to je naš Miha, borac kakvog nema', ponovo će mahati nasmejan pored terena i komandovati igračima koji su ga svuda i uvek gledali sa posebnim poštovanjem. Nažalost, teška bolest bila je jača i otrgla ga od svoje porodice, a nas ostavila sa knedlom u grlu da pričamo o našem Mihi, jednom od najvećih fudbalera koje smo imali. Hvala ti na svemu, Miho", zaključio je Gajić.