XS
SM
MD
LG

Održan Balkanski kup na Dvorištima: Eriću dvije bronze

Na Dvorištima je ovog vikenda održan Balkanski kup u nordijskom skijanju, a vožene su dvije trke na distancu u obje konkurencije.

Prvog dana, na distancu 10 km za muškarce zlato je osvojio Rumun Konsantin Paul Pepene, 30 sekundi ispred svog zemljaka Raula Mihaija Pope. Treći je završio naš Strahinja Erić sa 40 sekundi zaostatka. Miloš Stević i Miloš Čolić su u cilj ušli 14. i 15. Stefan Lopatić i Aleksa Vuković su bili 18. i 19, Boris Stanojević, Srđan Lalović i Uroš Lalović su se poredali od 21. do 23. mjesta, Aleksandar Klačar je bio 31, a posljednji je u cilj ušao petnaestogodišnji Savo Skokić na 36. mjestu. Nikola Bilinac nije uspio završiti trku.

Kod djevojaka, u trci na pet kilometara, slavila je reprezentativka Srbije Anja Ilić četiri sekunde ispred Tene Hadžić iz Hrvatske i 10 sekundi ispred Kaline Nedlijakove iz Bugarske. Sara Plakalović je bila šesta, Anastasija Vojinović sedma, Teodora Delipara 13, a Marija Živković, Iva Mačar i Melika Jazić su uzele mjesta od 16. do 18. Anastasija Vuković je u cilj ušla kao 20.

Podijum se za muškarce nije mijenjao ni drugog dana u istoj disciplini, pa su ga zauzeli Pepene, Popa i Erić. Od ostalih bh. nordijaca Stević i Vuković su bili 11. i 12, a Čolić 14. Stefan Lopatić je bio 18, a Srđan i Uroš Lalović 21. i 22. Nikola Bilinac je bio 25. a Aleksandar Klačar 28. Boris Stanojević i Savo Skokić su zauzeli posljednja dva mjesta.

Tena Hadžić je kod djevojaka drugog dana ostvarila pobjedu svega dvije sekunde ispred Kaline Nedlijakove, dok je u foto finišu Rumunka Delija Joana Reit uzela bronzu ispred Anje Ilić. Sara Plakalović i Anastasija Vojinović su se pomjerile za po jedno mjesto i završile kao peta i šesta, Teodora Delipara je bila 11. Marija Živković i Melika Jažić su uzele 15. i 16. mjesto, a Iva Mačar i Anastasija Vuković posljednja dva.