XS
SM
MD
LG

Vuk Mičić vicešampion Bosne i Hercegovine: Srebrna medalja podsticaj za dalji rad i napredak

Bokser "Ratnika" iz Istočnog Sarajeva, Vuk Mičić, okitio se u nedjelju srebnom medaljom na prvenstvu Bosne i Hercegovine za seniore.

U srednjoj kategoriji Mičić je poražen od branioca titule, Đanija Dedića, momka koji je rođen u Minhenu i bio je višestruki prvak Njemačke, sve dok se nije vratio pod zastavu Bosne i Hercegovine.

- Iskreno, pošto sam jako trenirao i spremao se za seniorsko državno prvenstvo, nadao sam se najsjajnijoj medalji, ali me je odlični dvostruki prvak Njemačke i Bosne i Hercegovine zaustavio u mojim namjerama. Nastupom sam zadovoljan, ali uvijek može bolje. Taktika mi je bila da ga držim na distanci dugim direktima, ali moja želja za pobjedom mi to nije dozvolila, pa sam na početku meča jako i ofanzivno krenuo i prihvatio njegov stil borbe, rekao je za naš portal Vuk Mičić.

Za mladog boksera ovo je prva seniorska medalja u karijeri.

- Da, prva seniorska medalja na prvenstvu Bosne i Hercegovine. Za sada je to srebrna i dobro odboksovan meč u finalu, sa dobrim bokserom, mi predstavlja podstidac za dalji rad i napredak. Da sam uzeo zlato, osigurao bih sebi odlazak na seniorsko Evropsko prvenstvo i sam odlazak u evropsku elitu boksera bio bi odličan za mene, a pogotovo kada bih sa tog prvenstva donio medalju u olimpijskom sportu.

Praktično, ovo je još uvijek sami početak sezone i još dosta toga je da se uradi u 2023. godini.

- S obzirom na to da sada ne mogu otići na Evropsko prvenstvo ili Svjetsko prvenstvo jer nisam prvak države, mogu ići na što više turnira i sakupljati iskustvo kroz mečeva sa što više boksera i boriti se sa različitim stilovima što će mi biti baš korisno jer ću samo na taj način moći sljedeće godine postati prvak države, a sa još dodatnog iskustva i znanja moći ću donijeti i neku evropsku ili svjetsku medalju i isplivati među elitom boksera. Imam i državljanstvo Srbije tako da ću u septembru učestvovati i na prvenstvu Srbije i očekujem zlatnu medalju. 

Jesenas je Vuk Mičić krenuo da nastupa i za banjalučku "Slaviju" u Regionalnoj ligi i tu mu ide jako dobro.

- Regionalna liga je odlično iskustvo za mene, jer u toj ligi boksuju najbolji bokseri Balkana, što je odlično da svi zajedno napredujemo međusobno. Slavija se popela na drugo mjesto na tabeli trenutno, što je odlično za klub koji je ponovo stao na noge. Što se mojih očekivanja tiče, očekujem da pobijedim što više mečeva i tako donesem što više bodova Slaviji.