XS
SM
MD
LG

Velika humanitarna utakmica u Bijeljini za Miloša: Veterani Bijeljine - Zekini prijatelji

U ponedeljak 20.3.2023., biće odigrana humanitarna utakmica u sklopu akcije pomoći skupljanja sredstava za dalje liječenje Miloša Božovića, mladog golmana iz Istočnog Sarajeva, a sastaće se veterani regije Bijeljina i odabrana selekcija ‘Zekini prijatelji’. Milorad Zeko Savić je došao na ovu humanu, divnu ideju, da pored turnira i utakmica koje organizuju timovi uglavnom iz sarajevsko-romanijske regije i Bijeljina, kao i čitava Semberija uzmu učešće u ovoj humanoj akciji do konačnog izlječenja našeg Miloša. Miloš je inače sin Aleksandra Kunte Božovića, koji je nebrojeno puta bio rival i našem Radniku, sportski je radnik i dobro poznata i rado vidjena osoba svugdje u regionu. Miloš je počeo tretman liječenjem matičnim ćelijama u Moskvi, troškovi liječenja iznose 120.000 evra, a poslije primljene 4 doze, Miloš je pokazao značajan napredak, počeo je da sjedi, ima izoštren vid, osjeća promjene temperature, porastao je i postoji velika nada za konačno izliječenje. Postoji nada, ali i enormni troškovi, a na nama je da se našem Milošu nadjemo u nevolji i pomognemo u njegovoj borbi koliko možemo.

Naš zadatak će biti da prodamo što veći broj ulaznica koje će koštati 5,00 KM i koje će se moći kupiti na ulazu, a ako neko ne bude imao sredstava, teška, preteška su vremena, ulaz je slobodan naravno. Ulaznice će biti podijeljene i firmama, kafićima i sl., a ukoliko neko želi da kupi veći broj ulaznica i podijeli, može se javiti i na ovu stranicu Veterani Radnika. Priličan broj firmi se ponudio da uplati direktno sa svojih računa preko Crvenog krsta, te je i tako moguće donirati sredstva :

 

Aktivan je i humanitarni broj 1412 čijim pozivom donirate 1 KM, a akcija traje do 1.4.2023.

Sama utakmica biće jedan svojevrstan fudbalski spektakl, a ideja je da veterani sa područja Bijeljine igraju protiv ‘Zekinih prijatelja’, ekipe koja je sastavljena od zaista velikih imena : Savo Milošević, Ljubiša Dundjerski, Saša Djurasović, Savo Pavićević, Dragan Mićić, Dule Obadović, nešto mladji, Zvezdini Branko Bošković i Dejan Milovanović, te Miloš Krasić, Milan Lane Jovanović, slavni reprezentativci. Banja Luka će imati svoje predstavnike, Grujića, Maletića i Branislava Krunića, svaka čast momci, svaka čast Krajino, a Kruna predstavlja i Trebinje i Hercegovinu. Biće tu i legendarnih fudbalera iz Mačve i Podrinja, nećemo sve da otkrivamo, iznenadićete se itekako.

Veterane Bijeljine će predvoditi organizator Zeko Savić, a onako respektabilnoj ekipi Zekinih prijatelja suprostaviće se i veterani u dobroj formi klubova sa područja Semberije i Majevice, a Semberci se uzdaju da će igrati i Branimir Bajić, legendarni igrač Partizana, a i našeg Radnika.

Dodjite svi da uživate u dobrom fudbalu, a prije svega da poručimo Milošu i svakom kome je potrebna pomoć i podrška, da nije i da nisu sami.

Stadion Radnika, 20.3.2023. u 17h!