XS
SM
MD
LG

Ognjen Pavlović novi predsjednik Džudo saveza BiH

Novi predsjednik Džudo saveza BiH je Ognjen Pavlović, odlučeno je na Izbornoj skupštini.

Zvorničanin je na čelu naslijedio dugogodišnjeg prvog čovjeka Branislava Crnogorca, a dobio je jednoglasnu podršku delegate najtrofejnijeg sportskog saveza u BiH.
Pavlović je ujedno postao najmlađi predsjednik u novijoj istoriji saveza, a dobio je povjerenje delegata sva tri naroda. 

- Cilj mi je da džudo i dalje bude sport broj jedan u BiH kada je riječ o rezultatima, kao i da donesmo prvu olimpijsku medalju. Siguran sam da ćemo biti uzor ostalim sportskim savezima u svim segmentima – naglasio je Pavlović. 

Dodao da će akcenat biti na sportistima, obezbijeđivanju maksimalnih uslova za njihov rad i naperdak.

- Radićemo na edukaciji trenera, kao polaznoj tački za ostvarenje bilo kojeg cilja. Permanentno ćemo unapređivati tehničke organizacije domaćih takmičenja, a lobirati za stvaranje uslova za organizaciju nekih novih velikih međunarodnih takmičenja – rekao je Pavlović.

Prioritet je i jačanje klubova kao osnovnih ćelija krovne kuće džudoa.

- Novo rukovodstvo prvenstveno će jačati klubove i raditi na masovnosti i kvalitetu kroz edukativne trening kampove. Kroz sve te aktivnosti trudićemo se da podignemo vidljivost saveza i našeg sporta na novi nivo. Pred nama je veliki izazov i obaveza, ali sam siguran da ću zajedno sa mojim saradnicima prevazići svaku prepreku i unaprijediti naš sport u svim segmentima i na ponos svih – naglasio je Pavlović.