XS
SM
MD
LG

FSRS se oglasio zbog napada u Mostaru – nasilju nije mjesto u sportu

Fudbalski savez Republike Srpske se oglasio povodom napada u Mostaru, a u saopštenju objavljenom na sajtu FSRSje napisano: 

Fudbalski savez Republike Srpske najoštrije osuđuje napad maskiranih lica na predstavnike KMF Radnik iz Bijeljine tokom druge utakmice finala prvenstva BiH u Mostaru protiv domaćina Starog Grada.

 


Od nadležnih institucija tražimo da u što kraćem roku identifikuju i procesuiraju napadače koji su, očigledno, u dvoranu u Mostaru došli s jasnom, ne dobrom namjerom. Ovakve stvari moraju da se iskorijene iz sporta, koji je uvijek spajao različitosti i povezivao ljude, a ne uzdaljavao jedne od drugih i pravio razdore.
Posebno nas brine činjenica da su napadači prepoznati kao navijači Veleža koji imaju poduži istorijat negativnih stvari i napada u kojima su bili ugroženi i životi sportskih radnika. Ne treba da podsjećamo kada su u tunelu zapalili automobil sudiji Sabriji Topaloviću iz Zenice, ili nedavno, na finalu Kupa BiH u Zenici, lomili stolice na stadionu “Bilino polje”, bacali ih na teren, zamalo teže povrijedili pomoćnog sudiju i kamermana TV Arena.
U nadi da će odgovorne institucije, po slovu Zakona, rasvijetliti ovaj slučaj i kazniti sve one koji su na jednoj sportskoj priredbi ugrožavali bezbjednost, čak i djece, Fudbalski savez Republike Srpske daje svaki vid podrške, ali nudi i pomoć u svakom obimu, kako bi se ove negativnosti suzbile i zaštitili životi aktera i istinskih navijača.
Nasilju nikada nije bilo mjesto na sportskim borilištima.