XS
SM
MD
LG

Golovi Islanđana dobra opomena

Krunoslav Rendulić

HŠK Zrinjski je slavio pobjedu u prvoj utakmici trećeg pretkola kvalifikacija za Evropsku ligu protiv Breidablika sa visokih 6:2.

Nakon utakmice za Arenasport govorio je trener Plemića, Krunoslav Rendulić.

"Slažem se sa vama da su dva gola sa igračem više nedopustiva. Znali smo kako oni igraju, prvo poluvrijeme je bilo perfektno. Drugo poluvrijeme moram biti nezadovoljan, to se ne smije desiti u Evropi. Opet, kada sve sumiramo pobjeda sa četiri razlike je zaista dobra", rekao je Rendulić i dodao:

Mi smo nažalost platili neopreznost sa dva pogotka, ali to možda nije loše da nas drži opreznim. Dosta su igrali onako kako smo očekivali, a naši igrači su odgovorili fenomenalno. Postigli smo prvi pogodak na vrijeme i sretni smo zbog pobjede. Moram da kažem ništa nije gotovo. Ova dva gola su opomena da moramo biti fokusirani za iduću utakmicu i jedino tako možemo ići dalje."

Za kraj govorio o povredi Hrvoja Barišića, te najavio revanš susret na Islandu.

"Imao je problema sa mučninom, pa smo ga izveli. Kiš je imao problema sa disanjem i plućima i njega smo morali izvesti", rekao je Rendulić i dodao:

"Revanš očekujemo sličan, jer oni će igrati isto. Mi idemo tamo ne da se branimo, jer bi to bilo loše. Želimo i tamo dobru prezentaciju i pobjedu u gostima."


Trener
Pro UEFA licenca
Broj godina: 50

Zrinjski
Mostar
Premijer liga BiH
2023-2024