XS
SM
MD
LG

Miloš Luković otkrovenje starta prvenstva

Miloš Luković - foto: lična arhiva/FK IMT

 

IMT je prvu istorijsku pobedu u Mozzart Bet Super ligi ostavario pored Jošanice u izuzetno neizvesnom i na momente dramatičnom meču. Sa četiri osvojena boda u prva tri kola “Traktoristi” zauzimaju mesto u sredini tabele. U mladom sastavu crvenih izdvojio se najmlađi dvostruki strelac Miloš Luković (17). Sa tri postignuta gola nalzi se na listi strelaca odmah iza vodećeg Krasoa iz Crvene zvezde. Prvi izjednačujući pogodak postigao je u stilu nekadašnjih robusnih engleskih napadača.

- Jedan od lepših pogodaka u mojoj karijeri. Uklizao sam, izborio se za loptu, gledao kome da je dodam, vodim je, nemam rešenja i kad sam stigao na 20 metara odlučio sam da šutiram. Teža je pozicija bila kod postizanja drugog gola. Bio je igrač u bloku, golman je bio blizu, pogodio sam jedino mesto gde je lopta mogla da uđe u mrežu. Još sam pod utiskom, bila je jako dinamična utakmica, drago mi je da smo odneli sva tri boda. Nije izgledalo da možemo da trijumfujemo kad smo jurili izjednačenje u finišu, ali uspeli smo - sijao je od sreće mlađani golgeter.

Kaže mlađi Luković da trener Jandrić i  čelnici kluba traže da igraju napadački, atraktivno.

- Isto ovako igraćemo i protiv Crvene zvezde, TSC-a...Protiv svih sa poštovanjem, ali protiv svih bez straha. Svi igramo fudbal, nemamo čega da se plašimo. Ovo je tek početak. Očekujem plasman u plej-of, a što se mog učinka u šampionatu tiče, voleo bih da bude preko 15 golova - nadahnuto zaključuje Luković, otkrovljenje starta prvenstva.