XS
SM
MD
LG

Zvezda ne želi na centru Srđana Jovanovića, Grobari i dalje u bojkotu

Foto ilustracija: Telegraf/Nikola Tomić/Wikipedia, Marko Jovanović

171. većiti derbi nije ni počeo a uveliko varniči na relaciji Sudijska komisija Crvena Zvezda, koja je zatražila izuzeće sudije Srđana Jovanovića. Nikako ne mogu da mu oproste greške sa utakmice od pre deset derbija. Na sve to odgovara Dejan Filipović da je Jovanović potom odsvirao nekoliko derbija besprekorno.

- Ne komuniciramo sa klubovima. Poštujemo institucije kakve su Crvena Zvezda i Partizan, ali poštovanje mora da bude obostrano. Ne želimo nikoga da saplićemo. Nemamo nikakvih skrivenih namera. Naš jedini cilj je da imamo najboljeg sudiju na terenu jer je situacija u prvenstvu delikatna. Jovanović ima znanje, iskustvo i autoritet da vodi tu utakmicu – uveren je Filipović.

U Crvenoj Zvezdi su dosledni i kažu da je stav menandžmenta da ne prihvataju da igraju večiti derbi ukoliko se ne promeni odluka o delegiranju sudije Srđana Jovanovića. Predsednik kluba Svetozar Mijailović u saopštenju piše o Jovanoviću kao osvedočenom navijaču Partizana. Navodi da je pozadina svega tinjajući rat sa vrhuškom FS Srbije.

- Smatramo da najva delegiranja Jovanovića predstavlja nastavak organizovane hajke protiv Crvene Zvezde od strane generalnog sekretara Jovana Šurbatovića i predsednika sudijske komisije Dejana Filipovića, dok su ostali rukovodioci FSS nemi posmatrći – kaže prvi čovek kluba i ostavlja mogućnost da se odluka promeni. Čeka se konačna odluka na današnjoj vanrednoj sednici Upravnog odbora.

Na drugoj strani brda, u Humskoj, burno je mesecima na relaiji uprava kluba i najzagriženija navijačaka grupa Grobara. U poruci najvatrenijih navijača stoji da se ne kupuju karte za južnu tribinu. Grupa Grobara oglasila se zvanično, putem društvenih mreža, poručivši da bojkot ostaje na snazi, jer “ sa uništiteljima kluba nema kompromisa”.

“Nije laka odluka uskratiti podršku igračima u jednoj od najvažnijih utakmica sezone, ali naša borba se mora nastaviti. Ljudi koji vode klub ne zaslužuju ni mrvu kompromisa. Situacija je vrlo jednostavna, potrebno je da Miloš Vazura podnese ostavku i mi se iste sekunde vraćamo na JNA. Dokle god je situacija u klubu ovakva kakva je, dokle god je prvi čovek kluba i njegov profit važniji od nas, dotle će trajati ova mučna situacija za naše igrače. Svako ko na taj dan misli da treba da bude uz klub, neka to uradi, ali sa istoka i zapada. Jug mora biti prazan i molimo da se ta odluka ispoštuje” kaže se u saopštenju najvernijih pristalica crno-belih.