XS
SM
MD
LG

KMF Tango izdao saopštenje: Crvena linija preko koje nećemo i ne želimo preći

KMF Tango

KMF Tango izdao je saopštenje povodom utakmice protiv Zahumlja u Trebinju u kojoj su poraženi sinoć 4:2.

Tango je još sinoć odmah poslije utakmice najavio saopštenje za jutros, što je i učinjeno, a najavljuju i žalbu organima Fudbalskog saveza Republike Srpske. 

Saopštenje KMF Tango prenosimo u cijelosti:

- KMF Tango je prolazio kroz faze od skupljanja pehara u domaćim prvenstvima i kupovima, preko evropskih uspjeha koje ni do danas nijedan klub iz Bosne i Hercegovine nije nadmašio, pa sve do preživljavanja u najnižem rangu. Sve vrijeme smo njegovali postulate poštenog i časnog ponašanja i promocije futsala. Često smo bili žrtva nenamjernog ili planiranog kreiranja rezultata, pogotovo u aktuelnom prvenstvu, ali smo ćutali i slijepo vjerovali da i ostali iskreno vole futsal i nadmetanje u duhu sportskih vrijednosti. Ali jučerašnje scene iz dvorane „Miloš Mrdić" u Trebinju su crvena linija preko koje nećemo i ne želimo preći!

Utakmica između Zahumlja i Tanga trebala je biti praznik za oči publike, umjesto toga smo dobili inkvizitorske metode mučenja jednog sporta koji je širom svijeta u ekspanziji, samo kod nas klizi ka potpunom uništenju.

Sudijski par Popović - Vuković potrudili su se da svojim odlukama u potpunosti postanu dio domaće ekipe (što za Popovića nije strano jer je prošle sezone bio njihov saigrač). Uvidjevši da je Tango više nego kvalitetnija ekipa, okrenuli su se primitivnim i vašarskim trikovima. Izmišljali su prekršaje našim igračima dovodeći ekipu Zahumlja u priliku da iz akumulativnih prekršaja postignu pogotke. Tri su tako i dali. Istovremeno, brutalne startove nad našim igračima su ignorisali odmahujući rukom.

Od prve do zadnje minute trudili su se da omalovaže naš klub, ignorisali su pravila, potpuno se stavili u službu mešetarenja i protažiranja Zahumlja.

Delegat Novaković, saučesnik ovog zločina nad futsalom, mimo svih pravila dopustio je da se utakmica igra bez prisustva policije, dozvolivši tako nemile scene nakon završetka gdje se članovima naše ekipe prijetilo fizičkim obračunom i psovkama od strane službenih lica Zahumlja.

Vrhunac mržnje ispoljene prema nama je odbijanje medicinskog osoblja da ukaže pomoć našem igraču.

Uputićemo žalbu Fudbalskom savezu, tražiti da se delegat i sudije rigorozno kazne, da se ispita regularnost utakmice, i da se konačno stane u kraj monstruoznim stvarima u futsalu.

Tango ovo nije zaslužio, nisu ni ostali klubovi sa entuzijazmom i ogromnim odricanjima. Ne žalimo za bodovima i pobjedom, žalimo za futsalom, stoji u saopštenju Tanga.


Ljubinje 12 : 9 Jahorina
Medi. fakultet 3 : 3 Zahumlje
Akademac 5 : 1 Višegrad
Glasinac 9 : 5 Radnički
Kalinovik 2 : 2 Tango
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Akademac 20 17 0 3 51
2 Zahumlje 20 14 2 4 44
3 Kalinovik 20 13 2 5 41
4 Jahorina 20 13 1 6 40
5 Tango 20 10 1 9 31
6 Višegrad 20 9 4 7 31
7 Radnički 20 7 2 11 23
8 Rudo 20 7 0 13 21
9 Medi. fakultet 20 6 2 12 20
10 Ljubinje 20 4 0 16 12
11 Glasinac 20 3 0 17 9