XS
SM
MD
LG

Jahorina danas u svoj svojoj ljepoti

Jahorina, danas

Današnji odlazak na planinu bio je vrlo uspješan. Išli smo da snimimo stazu Novak Đoković i uspjeli smo to da uradimo. Bila je odlično pripremljena, tvrda, izdržala je sve. Treba odati priznanje zaposlenim u OC Jahorina kako se i koliko dobro bore da održe ovu stazu i Poljice pod snijegom, pa skijaši mogu, iako nema prirodnog snijega, da uživaju.

Dan je bio prelijep, sunčana, kao stvoren za skijanje.

Bili smo na stazi već oko devet časova, a kako je dan odmicao pojavljivalo se sve više i više skijaša.

Uspjeli smo tu da snimimo Dajanu Božić, nekadašnju odbojkašicu Slavije iz Istočnog Sarajeva, danas ski instruktora sa Nikom iz Zagreba. Šalili smo se da je to Nika Flajas.

Napravili smo i razgovor sa Anom Sladoje i ocem Ninom. Ana je inače jedna od najboljih bh stonoteniserki. Dok je nabrajala najbolje rezultate ja sam u glavi računao koliko će mi trebati minuta da sve to ’’stavim’’ u emisiju. Iskreno mi je priznala da voli više stoni tenis, ali kad je ovako lijep dan, onda je ona za skijanje.

Dok smo snimali Anu prišla nam je Esma Kreso, sa svojim blizancima. Oni imaju onaj mali muzej posvećen Olimpijskim igrama, a stalno se nabavljaju novi eksponati. Dogovorili smo snimanje u nekim narednim danima. Nije nam problem naći Esmu i klince, po cijeli dan su na Jahorini…

Nakon toga krećemo ka stazi Poljice. Odlučujemo da idemo pješke, od gondole Partizan, do Poljica.

Na parkingu kod Partizana srećem meni izuzetno drage sestre Dursum Leu i Lanu , djeca Branka Dursuma. Uvijek nasmijane, raspoložene. Poklonio sam im nove bandane iz emisije i radujem se novom viđenju na stazi.

Na pola puta ka Poljicama shvatam da sam negdje izgubio telefon. Povratak do automobila i nalazim ga u njemu, pa se onda odlazi ka Poljicama.
U međuvremenu mi se javlja Igor Gordić inače brat košarkaša Nemanje, i kaže mi da su nam gotove parking karte i da možemo da ih preuzmemo. Ipak nam je snimanje preče, pa će karte pričekati.

Odlazak na vrhu Poljica bio je dobar potez.

Prije samog ulaska u gondolu uspio sam Bojanu Pandžić, izuzetnog ski instruktora privoljeti da napravimo razgovor. Četiri – pet godina nisam uspio, a danas je prepad bio dobra i nije imala kud. Saznao sam šta njoj znači skijanje i koliko pažnje poklanja svim detaljima, od boje odijela, kacige, brila… Sve moda da bude dobro uklopljeno.

U gondoli Poljice sa nama je bio Peđa Sforcan, iz Novog Sada. Došao je na Jahorinu sa suprugom i djecom i naravno da smo sve to brzo snimili, a Peđa, koji fura frizuru Jul Briner od nas je dobio nadimak Čupko.

Nakon snimljene priče sa porodicom Sforcan, malo smo bili na vrhu Poljica. Tu smo upoznali i petogodišnju Marinu, došla je sa mamom i tatom na Jahorinu. Skijala je sa tatom, a bili su povezani jednim kaišom, pa Marina nije mogla daleko da ode od oca. I

pak je na samom startu staze padala, pa se u jednom momentu i udarila. Bilo je suza, aja sam pokušavao da joj pomognem da ustane. Sve se na kraju ipak završilo kako treba.

Zoran i ja smo nakon toga lagano krenuli ka gondoli i vraćali smo se na njenu polaznu stanicu, a nakon toga smo otišli i po parking karte. Bili smo vrijedni, a vi ćete sve ovo moći vidjeti u narednim emisijama S Jahorine s ljubavlju.

Sve je na planini zaista sjajno, samo još da nam padne prirodni snijeg. Valjda će…