XS
SM
MD
LG

Danas se skijajo i bordajo na Jahorini (video)

Jahorina

Današnji boravak na Jahorini značio je i završetak četvrte emisije ovogodišnjeg serijala.

Zadovoljan sam kako sve ide, ali nisam prezadovo ljan. Nema snijega prirodnog, pa se ne može na Praču, na Ogorjelicu…A volio bih. Na skijama, pa lagano niz planinu, a siguran sam da će i to brzo doći.

Jutros sam već oko 9 časova bio na parkingu kod gondole Partizan. Sačekao sma snimatelja, pa smo onda šetnjom, lagano krenuli ka Poljicama, da snimamo najave i sve ostalo što nam je trebalo.

Kad smo došli sreo sam prijatelja Srboljuba Gajovića. Kratak razgovor, imao je učenika i dogovor da se vidimo narednih dana na kafi.

Dok smo došli do polazne stanice Poljice snimatelj je radio svoj dio posla, a onda ’’bum’’. Kamera je stala nakon 10 minuta rada. Baterija je dala svoje, a nismo ponijeli rezervnu. Mislim, jesmo, ali je ostala u automobilu.

Dok se on vraća ja lagano odlazim do Stoleta, jutarnja kafica broj dva. Prije toga smo bili kod Snježane Kovač iz OC Jahorina, da završimo administrativne poslove. Snježa, kao i uvijek, srdačna, brza.

Kod Stoleta nalazim neke svoje prijatelje, pozdravljanje, pa naravno čestitke za Novu godinu…

Kratak odlazak i u prodavnici kod Stojana, tek da se vidi šta se ima kupiti, pa kafa. U međuvremenu je stigao i snimatelj. Donio je bateriju, a nalazimo i kesu da sačuvamo opremu. Počeo je da pada snijeg. Ličilo je na pravu mećavu, ali je na žalost brzo sve stalo.

Dok sam dolazio kod Stojana sreo sam i kolege sa RTRS - a Sanja Stanković i Zoran Kusmuk su došli da rade. Srdačan pozdrav, naravno čestitke su razmijenjene i svako svojim poslom…

Iz picerije Granzov, put nas vodi ka polaznoj stanici Poljica. Tu smo napravili nekoliko najava, pa odlazak ka vrhu.

Bilo je hladno, snijeg je pokrio gondolu, pa nismo baš nešto mogli mnogo snimiti. Izlazimo vani, na polazna mjesta skijaša, a vjetar ’’udara li udara’’. Tu smo napravili mnogo video snimaka, razgovarali sa Davorom iz Slovenije. Došao je na skijajo, tačnije bordajooooo…On i njegovih još 17 prijatelja.

Imaju svi neke kombinezone u plavo bijelim bojama, sa kapuljačama, a na njima neke uši… Nije mogao da to stavlja na glavu. Morao bi da skida kacigu, a bilo je hladno. Srdačan razgovor i ode on na bordajooo, a nas dvojica upadamo u novi problem. Od zime iscurila je baterija od mikrofona. Davora smo snimili, ali neke moje najave nismo uspjeli. Crk’o mikrofon!

Nije snimatelj želio kafu ili čaj kod Stojana, ali jeste na vrhu planine, pa smo ušli u Olimp bar. Tu je i po danu i naveče veselo, ludo, zabavno… Opet susret sa Esmom Kreso i njenim blizancima. Sada su već i djeca prihvatila mene kao druga, pa se vesele susret… Malo smo proćaskali, a oni odlaze na skijajoooo

Popio se čaj, pa opet napolje. U međuvremenu je mikrofon malo došao sebi, tek toliko da napravim jednu kraću najavu i opet je bio – mrtav.

Što ti je tehnika, zakazala u borbi sa prirodom, a nas dvojica nismo. Krećemo ka dnu planine. Vožnja gondolom ugodna, malo nas je vjetar ljuljuškao, ali ništa strašno. Dolazimo na polaznu stanicu i srećemo opet kolege sa RTRS – a. I oni imaju problem sa mikrofonom. Otišli su prema svom automobilu, mi se još malo muvali po Poljicama, pa put staze Novak Đoković.

Kad smo stigli, za mikrofon imamo rješenje…Upaljač u Renou, odradio je svoj dio posla. Sve je završeno, a snimatelj odlazi kući, bogatiji za ovogodišnju bandanu emisije i istu takvu majicu. Odnio je bandanu i mom starom drugu Miki Staniću.

Pentra se on po svim planinama, pa će mu dobro doći…Neka je nosi sa srećom…

Snimatelj niz planinu, a ja još jednom uz…Gondola Partizan, tek onako da se malo provozam, nekoliko kadrova na vrhu i povratak. Prvo na parking. Tu srećem Mariju Nišić, djevojku koja brine za sve ono što OC Jahorina objavljuje na društvenim mrežama. Nekadašnja košarkašica Crvene zvezde. Marija je art direktor OC-e i sada radi na organizaciji obilježavanja jubileja 40 godina od Olimpijade u Sarajevu  (Jugoslaviji). Svi su tada sudjelovali u toj organizaciji…

Brzo smo se dogovorili da u narednoj emiisji to najavioma, pozdrav i ja idem kući,a Marija svojim poslom…Znam, neće daleko.

Nastaviće se…

P.S.

Snimateljima samo poruka, našao sam onu spužvicu za mikrofon… Bila je u mom automobilu!