XS
SM
MD
LG

Miloš Todorić prelazi u slavni Araz

Lijep period karijere u Loznici/ KMF Loznica Grad

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine u futsalu Miloš Todorić napravio je veliki iskorak u svojoj karijeri, te će od ove zime nastupati za azerbejdžanski Araz.

Slavni azerbejdžanski kolektiv, kojeg sa klupe vode Vitaly Borisov i Predrag Rajić, dovodi devetnaestogodišnjeg Todorića, a najzaslužniji za to je upravo Predrag Rajić, njegov trener iz Salinesa.

- I ovaj poziv, kao i poziv KMF Loznica, došao je iznenada. Moram priznati da sam u Loznici bio srećan i nisam uopšte razmišljao o promjeni sredine i kluba. Međutim, kada sam dobio poziv iz Araza u kojem radi trener Rajić i kratkih konsultacija, odlučio sam da prihvatim njihov poziv. Važno je napomenuti da, pored mojih igara, posebnu zahvalnost što sam dobio poziv Araza dugujem treneru Predragu Rajiću. Ipak je on neko ko najbolje poznaje koliko mogu i moj potencijal, kaže nam Miloš Todorić, pa nastavlja.

- Obavili smo inicijalne razgovore, gdje sam dobio detaljne smjernice za individualne pripreme, da bih što spremniji došao na prozivku za drugi dio polusezone. Upoznao me sa samom ligom i sistemom koji funkcioniše u Arazu. Svakako da kada dođem u Baku i upoznam sve trenera Borisova, klub i kompletnu ekipu saznaću mnogo više i imaću bolju sliku o svemu tome.

On je ljetos iz Salinesa prešao u Loznicu sa kojom je igrao u Ligi prvaka, između ostalog i protiv slavne Barcelone.

- U Loznici sam proveo pola godine i odlično sam prihvaćen od igrača i zaposlenih u klubu. Vremenom sam dobijao sve veću minutažu kod trenera Božovića, što mislim i da sam zaslužio zalaganjem kako na treningu tako i na terenu. Igrao sam i Ligu šampiona, što za mene kao mladog igrača predstavlja podstrek za dalji rad. Iako je jedna polusezona kratak period, KMF Loznica predstavlja važnu stanicu u mom razvoju i napredovanju u igračkom smislu.

Upravo će taj nastup u Ligi prvaka, gdje je Loznica stigla do Elitne runde, ostati u posebnom pamćenju.

- Svakako najviše ću pamtiti igranje u Ligi prvaka u Hali Lagator protiv najboljih ekipa. Jedno iskustvo koje svaki mladi igrač može da poželi. Ovom prilikom zahvaljujem upravi kluba, saigračima i treneru Božoviću za sve što su mi pružili u ovoj polusezoni i da im poželim mnogo sreće u nastavku prvenstva, sa željom da pehar ostane gdje mu je mjesto, u Lagatoru.


Sarajevo 6 : 5 Salines
Sloga 4 : 1 Radnik MD Šop
Borac 2 : 4 Mostar SG
Brotnjo 3 : 7 MNK Hercegovina
Željezničar 7 : 5 Sloboda Kompred
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik MD Šop 18 12 2 4 38
2 Mostar SG 18 11 3 4 36
3 Sloga 18 11 1 6 34
4 Sarajevo 18 9 3 6 30
5 Salines 18 10 0 8 30
6 MNK Hercegovina 18 8 2 8 26
7 Željezničar 18 7 4 7 25
8 Borac 18 6 2 10 20
9 Sloboda Kompred 18 5 1 12 16
10 Brotnjo 18 2 0 16 6