XS
SM
MD
LG

Druženje, skijanje, molitve...

Dejan Ljevnaić, Dragiša Ćorsović, Nedeljko elek

Protekle sedmice bilo je vrlo živo na Jahorini. Jedni su skijali, drugi se molili Bogu da padne snijeg, treći doveli djecu da preuzmu skije i kacige u akciji 1000 skija i 1000 kaciga za našu djecu.

Mi novinari smo imali lijepi priliku da se prvi put organizovano družimo sa rukovodstvom i radnicima Olimpijskog centra.

Na vrhu planine u sada već kultnom Olimpijskom baru upriličeno je druženje novinara i snimatelja koji prate rad OC Jahorina i menadžmenta.

Prvo su nas pozdravili Dejan i Nedeljko,a nakon toga su nam uručili i poklone. Bilo je tu i poklona Sarajevogasa, a za to se pobrinula naša Sonja Danojlić Jovanović.

Meni je pripala čast da se zahvalim u ime novinara, ali i da krenem sa ’’sječom’’ torte. Nisam nešto vješt tim radovima (mislim na tortu), ali je sve urađeno kako treba.

Meni je posebno emotivno bilo kada su radnici OC Jahorine u našu čast upalili baklje na vrhu planine. Sve su to sjajni ljudi, sa mnogima sam i prijatelji, a sigurno i ekipa koja zaslužuje sve pohvale zbog rada na Jahorini i omogućavanja da se na Jahorini od novembra mjeseca skija iako je snijeg ’’zakazao’’.

Družili smo se, a ja sam po ko zna koji put pio liker od lješnika ( ako ga nađete probajte). Odličan je.

Trajalo je to druženje dva – tri časa, a onda je uslijedio povratak.

Na izlaznoj stanici gondole Poljice su me prepoznali momci iz Banja Luke, pa su poželjeli fotografiju. Naravno da smo se fotografisali, a ostali su mi dužni fotos. Bilo je dogovoreno da ga pošalju…A možda nismo lijepo ’’ispali’’.

Put me odveo na Pale, išao sam u Ambar, kafić na Palama. Malo druženje u rodnom mjestu, pa pravac kuća.

Nakon toga je uslijedilo nekoliko svakodnevnih odlazaka na planinu i snimanja priloga.

Našao sam se sa prijateljem Milanom Petkovićem i njegovom porodicom, pa profesorima sa Pala i djecom koja su koristila blagodeti akcije Budi dijete Jahorine. Pridružili su nam se i klinci iz Istočne Ilidže, a o njima su brinuli Slavica Govedarica i Nedeljko Lubura.

Sjajno je bilo, pa sam nastavio druženje sa dječicom iz Crne Gore. Nema snijega u Kolašinu, pa su došli kod nas… bili, skijali se i još postali tv zvijezde…A prva zvijezde su dvije djevojčice iz Ski kluba Jahorina…One su samoinicijativno došle da se snime, a bile su vesele i razdragane…

Jedna je unuka mog druga Puniše Lučića pa mi je rekla da slobodno mogu da idem u restoran ili Centrali ili Rajskoj na Jahorini i da kažem da me je poslala Sara!!! I da ništa ne plaćam. Uz sve to obećala mi je, kad sam joj rekao da nema skije, da će mi ona nabaviti od njenog tate.

-Ima Vlado, uzećemo za vas!!!

E tako, sada Puniša i Vlado znaju šta im je činiti!!!

Bilo je na planini zaista veselo. Presreo me je i Matija Karišik, dječak koga sam snimio kad je imao samo šest mjeseci. Tata Bojan ga je držao u naručju i skijao, a sada Matija ima deset godina i odličan je skijaš. Snimio sam ga, naravno, a i njegov brata.

Bilo je zanimljivo i sa porodicom iz Gradiše. Prvo je Sabrina odbijala da bude snimljena, pa smo na ’’prevaru’’ to uradili, a nakon toga i njenog supruga Miljana Dostanića.

Za kraj sam ostavio i druženje sa prijateljem i kolegom Igorom Jagličićem. On je na Jahorini naučio skijati, još tamo osamdesetih godina, a ovu sedmicu je koristo da se odmori i spremi za nove obaveze na Sportklubu…

Nastaviće se…