XS
SM
MD
LG

Rukometaši Slavije počeli pripreme

Rukometaši Slavije iz Istočnog Sarajeva počeli su večeras sa pripremama za drugi dio sezone u Prvoj ligi Republike Srpske.

Nije u prvom dijelu sezone to išlo prema planu, osvojeno je tek sedam bodova. Želja je ipak bila stasavanje jedne mlađe generacije rukometaša, a tim putem će se nastaviti i na proljeće.

Trener Borislav Mizdrak na raspolaganju ima sve igrače iz prvog dijela sezone, izuzev Igora Beribake koji je prešao u sarajevsku Bosnu, te Predraga Tešanovića, koji je još dok je trajala polusezona napustio klub. Priključeno je nekoliko mlađih igrača, 2008. godište i mlađi, s obzirom na to da nemaju dovoljno utakmica u omladinskim kategorijama.

- U pripremnom dijelu za drugi dio sezone planirali smo da više radimo na tehnici, da obučimo igrače, odnosno da radimo više nekih individualnih treninga jer smo primjetili da mladim momcima u klubu to najviše fali, jer se tome nije dovoljno posvećivala pažnja dok su bili u mlađim kategorijama. Prerano su prešli iz mlađih kategorija u prvi tim, nisu prošli školu rukometa na pravi način i sada trebamo na tome da radimo, kako kasnije ne bi bilo kasno i ne bi moglo da se ispravi, rekao je za naš portal Borislav Mizdrak, pa dodao:

- Kod nas je generalno mlada ekipa. Ove momke smo priključili u prvu ekipu da malo stasaju. U mlađim kategorijama nisu imali dovoljno utakmica. To je nekako kritično godište, ne samo kod nas u klubu, nego generalno u ovoj regiji i Republici Srpskoj. Da ne bi djeca gubila, priključili smo ih prvom timu da rade sa nama, da stasaju.

Plan je da se odigra i nekoliko prijateljskih utakmica.

- Uvijek je negdje problem sa utakmicama u ovim pripremama jer ekipama iz okruženja lige počinju ranije, tako da kada mi dođemo u fazu da igramo utakmice, ostale ekipe igraju prvenstvo. Imamo u planu par utakmica sa klubovima iz okruženja, da odigramo 3-4 utakmice, to bi nam jako značilo da provjerimo gdje smo, šta smo, ali i da vidimo ove mlade momke na djelu, njima će sigurno te utakmice značiti.

Nedostajaće Sokolovima sigurno Igor Beribaka.

- Ovo je praktično ekipa koja je završila prošlu sezonu, minus Beribaka. Faliće nam on, kako u napadu, tako i odbrani. On prošle godine nije bio u formi, jer nije trenirao, išao je na policijsku akademiju, tako da smo ga par utakmica iskoristili na svježinu, da odigra par utakmica. Neke su bile zadovoljavajuće, neke ne, ali to mu se ne može zamjeriti. On je igrao kada god je mogao, da bude uz klub, da da svoj doprinos stasavanju ovih mlađih igrača.

Vjeruje Mizdrak, ipak, u dobre nastupe na proljeće.

- Mi se nadamo i vjerujemo, čak sam i ubjeđen da ćemo mi ostati stabilan prvoligaš Republike Srpske, bez obzira na situaciju u klubu, to jeste podmlađen igrački kadar. Dosta smo mladi, biće borba za svaki bod, niti jedna utakmcia se neće lako pobijediti, ali isto tako niti nas niko neće lako pobijediti. Ulazimo u svaku utakmicu da se nadigravamo i ubjeđen sam da ćemo biti stabilan prvoligaš.


Višegrad - HED : ORK Borac
Kotor Varoš : Sloga
Mladost 28 : 22 Derventa
Bijeljina : Kozara (G)
Slavija : ORK BL
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost 17 14 1 2 29
2 Višegrad - HED 17 14 1 2 29
3 Kozara (G) 16 12 2 2 26
4 Bijeljina 16 9 1 6 19
5 ORK BL 16 8 3 5 19
6 Kotor Varoš 16 8 2 6 18
7 Derventa 17 8 2 7 18
8 Drina 17 5 0 12 10
9 ORK Borac 17 3 0 14 6
10 Slavija 16 2 1 13 5
11 Sloga 17 1 1 15 3