XS
SM
MD
LG

Nikšićani najbolji u Bileći

 

Večeras je u USD "Tijana Bošković" odigrano finalno veče na tradicionalnom turniru u malom fudbalu "Bileća 2024". Ovogodišnji turnir okupio je 26 ekipa u tri kategorije, a snage su odmjeravale ekipe iz Hercegovine i Crne Gore.

Turnir je uspješno organizovan od strane Kulturno-sportskog centra Bileća potpomognut od strane opštine Bileća i FK Hercegovac. 

Krenimo najprije od rezultata. 

U konkurenciji pionira prvo mjesto osvojila je ekipa Restoran Drijen iz Trebinja, koja je u finalu savladala ekipu X Ekspres iz Nevesinja rezultatom 4:1. Pobjedniku je pripao pehar i novčana nagrada u iznosu od 300 KM, dok su poraženi finalisti osvojili 200 KM i pehar. Treće mjesto pripalo je ekipi Pab OK.no iz Bileće koja je savladala Restoran Vlahinju sa 4:1 i osvojila 100 KM.

Pojedinačna priznanja:

Najbolji golman: Stajić Vasilije (X Ekspres)
Najbolji strijelac: Andrija Mučibabić- 10 golova (Restoran Drijen)
Najbolji igrač: Julijan Vukanović (Restoran Drijen).

Odličja i nagrade za najbolje pionire uručio je direktor JU "Kulturno-sportski centar" Bileća, Aleksandar Delić, a nagrade je obezbijedio "Mobicom". 

U konkurenciji kadeta pobjednik je ekipa Kozmetički salon Denda koja je u finalu savladala Frizerski salon Lozo rezultatom 4:1 i tako osvojila pehar i novčani iznos od 400 KM. Drugoplasiranima je pored pehara pripao i novčani iznos od 200 KM. Treće mjesto zauzela je ekipa Kafe bar Trio koja je bila bolja od ekipe Kafe Tini, rezultatom 2:1, čime im je uz pehar pripao novčani iznos od 100 KM.

Nagrade ekipama uručio je Dejan Mihić, koordinator u mlađim kategorijama FK Hercegovac.

Pojedinačna priznanja: 

Najbolji golman: Aleksa Denda ( Kozmetički salon Denda)
Najbolji strijelac: Andrej Korol- 6 golova (Frizerski salon Lozo)
Najbolji igrač: Aleksandar Vujović (Kozmetički salon Denda).

Pojedinačne nagrade i odličja uručio je Vladimir Milidragović, predstavnik Omladinske organizacije Jezerine, koja je je sponzor istih.

U seniorskoj konkurenciji u borbi za treće mjesto publika je imala šta da vidi, goleadu i neizvjesnost do zadnjeg trenutka. Na kraju je domaća ekipa Kafe bar Mašta pobijedila ekipu  Opštine Plužine, i to nakon penala, ukupnim rezultatom 8:6. Time su osvojili nagradu u iznosu od 500 KM i pehar koji im je uručio predstavnik RITE Gacko, Obrad Stijačić.

A onda je na red došlo veliko finale. U srazu ekipa Baćović doo i Kafe bar kod Joca, večeras su bolji bili nikšićani i slavili rezultatom 4:2. Time su osvojili pehar i novčanu nagradu u iznosu od 3000 maraka koju im je uručio načelnik opštine Bileća, Veselin Vujović. Utješnih 1000 KM pripalo je ekipi iz Nevesinja , a pehar i nagradu uručio im je jedan od sponzora turnira, naš sugrađanin Slobodan Čomić.

Pored toga, uručena su i priznanja najboljim pojedincima. Tako je za najboljeg golmana proglašen Dabarić Milan iz ekipa Kafe kod Joca, a nagrađen je odličjem i nagradom od 150 KM.

Istim nagradama nagrađeni su i najbolji strijelac Goran Davidović (8 golova, Baćović doo) i najbolji igrač Cimbaljević Nikola (Baćović doo). Njima je priznanja uručio Aleksandar Delić ispred Kulturno-sportskog centra, a sponzor nagrade je Kafe bar Mašta.

Vrijedi napomenuti i sudijsku četvorku koja se svojim fer dijeljenjem pravde potrudila za jednak tretman svih sudionika i svojim pravednim i fer suđenjem postavila visok standard, a to su: Đorđić Nikola, Milojević Nikola, Vukosav Slobodan i Bokić Stefan. Njima je odličja uručio Mato Vujović, predsjednik SO Bileća.

Organizatori su tokom ceremonije istakli veliku zahvalnost sponzorima koji tradicionalno pomažu da ovaj turnir raste iz godine u godinu, a oni su Opština Bileća, Slobodan Čomić, kladionica WWin i Rite Gacko, te su njima su predstavnici KSC Bileća uručili zahvalnice. 

 

 


Sarajevo 6 : 5 Salines
Sloga 4 : 1 Radnik MD Šop
Borac 2 : 4 Mostar SG
Brotnjo 3 : 7 MNK Hercegovina
Željezničar 7 : 5 Sloboda Kompred
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik MD Šop 18 12 2 4 38
2 Mostar SG 18 11 3 4 36
3 Sloga 18 11 1 6 34
4 Sarajevo 18 9 3 6 30
5 Salines 18 10 0 8 30
6 MNK Hercegovina 18 8 2 8 26
7 Željezničar 18 7 4 7 25
8 Borac 18 6 2 10 20
9 Sloboda Kompred 18 5 1 12 16
10 Brotnjo 18 2 0 16 6