XS
SM
MD
LG

Borac spreman za derbi sa Sarajevom

Foto/ FK Borac

Fudbaleri Borca će u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine sutra od 18.30 dočekati Sarajeva.

„Čeka nas derbi utakmica i to je motiv više da igramo što bolje od prve do posljednje minute. Dobro se poznajemo i veoma je važno da budemo skoncentrisani od početka do kraja. Znamo da je Sarajevo kvalitetan protivnik bez obzira na rezultate u proteklom periodu. Detalji će odlučiti pobjednika. Moramo da budemo skoncentrisani, a naš cilj je pobjeda. Želim da pozovem navijače da dođu na stadion i da svojim navijanjem budu naš igrač više.“, poručio je Jakov Blagaić na konferenciji za novinare.

Van stroja je jedino David Čavić koji se uskoro vraća na teren.

Stručni štab detaljno je secirao igru protivnika, a Vinko Marinović kaže da od svoje ekipe očekuje da nastavi u dosadašnjem ritmu.

„Nakon prvenstvenog derbija sa Veležom čeka nas derbi i Kupu BiH sa ekipom Sarajeva koja je skup kvalitetnih pojedinaca. Znamo šta nas čeka. Derbi utakmice uvijek sa sobom nose naboj i dozu pritiska, ali mi igramo veoma dobro i želimo da nastavimo u tom ritmu. Nadam se da ćemo slaviti sa našim navijačima koje pozivam da dođu u što većem broju na stadion. Njihova podrška nam uvijek znači.“, poručio je Marinović.