XS
SM
MD
LG

Titula više neće stanovati u Bijeljini: Sarajevo eliminisalo Radnika

Futsaleri Sarajeva su u drugoj utakmici polufinalne serije Premijer lige Bosne i Hercegovine savladali Radnik 7:6 i tako sa 2:0 idu u veliko finale.

U meču prepunom preokreta heroj je Amel Handžić koji je postigao dva pogotka u drugom poluvremenu, preokrenuo vodstvo Radnika sa 6:5 na 7:6 i tako odveo svoju ekipu u finale.

Radnik odlično otvara susret. Dejan Pavlović se stigao oporaviti i u sedmoj minuti dovodi svoju ekipu u vodstvo, da bi odmah potom i Mirko Marinković pogađa za 2:0. Potom slijedi veliki preokret Sarajeva koji od zaostatka 1:2 lako dolazi do 5:2. Strijelci su bili dva puta Anes Džafo, Faruk Brkanić, Josip Bilić i Stefan Jokić. Ipak, sa dva brza gola Davora Arnautovića i Dejana Pavlovića Radnik se vraća i na poluvrijeme nosi samo -1, 5:4 za Sarajevo.

Radnik pravi preokret u drugom poluvremenu novim golovima Davora Arnautovića i Dejana Pavlovića i dolazi do 6:5, a onda slijede pomenuti golovi Amela Handžića u 33. i 34. minuti za konačnih 7:6.

Sarajevo će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Mostar SG - Hercegovina koji igraju treću utakmicu u Mostaru za vikend.