XS
SM
MD
LG

Davor Arnautović se oprostio od Radnika

Foto/ Vanja Radovanović

Utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine bila je posljednja za Davora Arnautovića u dresu bijeljinskog Radnika.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je u ljeto 2022. godine nakon što je Radnik ušao u Premijer ligu BiH prešao iz Salinesa i bio je pokretačka snaga tima koji je osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine i izveo Radnik u Evropu. Sada, poslije dvije godine odlazi iz Radnika.

- Nakon toliko godina i niza uspjeha večeras nakon što nismo uspjeli osvojiti i posljednji trofej koji je nedostajao Radniku teška srca moram reći da odlazim. Pomiješani su mi osjećaju, jer napuštam sredinu u kojoj sam se osjećao najljepše. Radnik i Bijeljina su moj dom, ali nemirni duh poput mog uvijek traži nove izazove. Srećan sam što iza sebe ostavljam ispisanu istoriju, osvojenu titulu prvaka BiH, igranje u Ligi prvaka, osvojen Kup Republike Srpske. Nažalost, nismo uspjeli osvojiti Kup Bosne i Hercegovine jer smo izgorili u želji da u Bijeljinu stigne još jedan trofej. Međutim, srećam sam što sam imao sjajnu generaciju igrača uz sebe, kao i ljude iz kluba koji žive Radnik 24 sata dnevno. Ne smijem zaboraviti ni navijače, koji su u svakoj utakmici bili naš šesti igrač. Svaka pobjeda je bila poklon za vas, ali i moju porodicu, koja mi je davala najveću podršku. Fiziči napuštam Radnik, ali ostavljam srce u Bijeljini, rekao je Davor Arnautović.

Nekoliko je interesantana za usluge reprezentativca Bosne i Hercegovine, između ostalog i nekadašnji prvak FC Mostar SG, pa ćemo vidjeti u narednim sedmicama gdje će tridesetdvogodišnji futsaler nastaviti karijeru.