XS
SM
MD
LG

Igokea finalista, Bosna i Borac igraju masjtoricu

Igokea m:tel je prvi finalista plej ofa Prvenstva BiH za košarkaše. Aktuelni prvak i u revanšu, odigranom na parketu Pecare, savladao je ekipu Širokog TT Kabeli.

Već na poluvremenu gosti iz Laktaša su imali pristojnu prednost (37:47), uz manje oscilacije u drugoj polovini meča su rutinski odradili posao i utakmicu zaključili pobjedom 70:77.

Savo Lešić je predvodio strijelce Igokee s 14 poena, pratili su ga Kosta Kondić (13), Dragan Milosavljević (12) i Džek Karamajkl  (11), dok je Marko Jošila upisao double-double od po 10 poena i skokova. Kapiten Mateo Čolak (15) bio je najefikasniji kod Širokog.

Bosna Meridianbet je večeras u Skenderiji pobijedila Borac Wwin i izjednačila na 1-1 u polufinalnoj seriji  Prvenstva BiH. Sarajevski tim na poluvremenu je imao osjetnu prednost (39:28), a vodstvo zatim nije ispuštao do završetka susreta.

Na kraju je Bosna upisala trijumf rezultatom 74:60 i izborila ‘majstoricu’. Pobjednički sastav predvodili su Vojin Ilić (17 poena) i Jure Zubac (12 poena, 10 skokova), najefikasniji kod Borca su bili Radoš Šešlija (12) i Džerod Vest (11).

Treći, odlučujući, meč serije igra se u banjalučkom Boriku u ponedjeljak.