XS
SM
MD
LG

11 : 0
Poluvreme
5 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Gol
Ermina Abdaković postiže het-trik.
61'
Gol
Sanela Mlivo i Ermina Abdaković postižu joÅ” dva gola za Bugojanke.
51'
Gol
Samra Bajrić 5:0 za domaćina.
45'
Gol
Ermina Abdaković postiže četvrti gol za domaćina.
40'
Gol
Domacin postize novi pogodak. Strijelac Mia Kuljanin.
35'
Gol
Domacin je udvostrucio prednost, pogodak je postigla Nikolina Dijakovic.
33'
Donji Vakuf. Stadion: Gradski u Donjem Vakufu. Glavni sudija: Merima Čelik (Sarajevo). Pomoćnici: Jovanka ViÅ”ekruna (Banja Luka), Merima Tanović (Mostar). Posmatrač suđenja: Anto Sučić (Nova Bila). Delegat: Lajla Spahić (Sarajevo).
MaÅ”ić, Bajrić, JaÅ”arević, Grebenar, Abdaković, Dijaković, Lužić, Piskić, Kuljanin, BaÅ”ić, Rahmanović. Na klupi su joÅ”: Kundić, Mezit, Mlivo, Ljubas, Haračić, Kelić. Trener: Selma Omerović.
Nikolić, Đurić, Vidović, MiloÅ”ević, Mihajlović, Perić, Stankić, Jović, Matić, Ivanovski, Jovanović. Na klupi su joÅ”: Stojkić, Samardžić, Aćimović, Milutinović. Trener: Goran Petrović.
Igra se 15. minuta u Donjem Vakufu, Bugojanke vode 1:0.
Kraj prvog poluvremena u Donjem Vakufu.
Mia Kuljanin postiže svoj treći, a zatim i četvrti gol na utakmici.
Alma JaÅ”arević se upisuje u listu strijelaca.
IzveŔtaj utakmice

Iskra razbila Drinu

19.08.2019 D. Vuksanović

Bugojanke upisale drugu pobjedu

Fudbalerke Iskre iz Bugojna ostvarile su ubjedljivu pobjedu u drugom kolu Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine. Ekipa Selme Omerović opravdala je ulogu favorita, te je u Donjem Vakufu deklasirala Drinu iz Zvornika rezultatom 11:0.

Tim sa Jaklića ostvario je najubjedljiviju pobjedu od kada se takmiči u druÅ”tvu najboljih, a do sada najveći trijumf im je bilo 9:0 protiv ekipe Mladosti iz Novog Grada prije dvije sezone.

Prvi pogodak na meču pao je u 6. minuti kada je mrežu gostujuće ekipa zatresla Kuljanin nakon greÅ”ke Å”topera Drine. U 25. minuti Dijaković je probila po desnoj strani, uÅ”la u kazneni prostor, te Å”utirala u lijevi ugao i udvostručila prednost. Samo pet minuta kasnije Grebenar nije iskoristila kazeni udarac, pa je Kuljanin naletila na odbijenu loptu i zatresla mrežu za 3:0. Zatim četiri minute poslije Abdaković je nakon gužve u Å”esnaestercu uspijela iz okreta postići gol za 4:0. Do kraja prvog dijela igre Bajrić je fenomenalnim udarcem sa 20 metara postigla odličan pogodak za 5:0.

Početkom drugog poluvremena samo Å”to je uÅ”la u igru Mlivo uspijela je zatresti mrežu i povećati prednost na 6:0. U 50. minuti Abdaković je nakon asistencije Dijaković postigla svoj drugi pogodak na meču, a deset minuta kasnije i het-trik. Zatim je Kuljanin, koja je odigrala sjajnu utakmicu u razmaku od dva minuta, postigla dva gola, prvo u 64. a potom i u 65. minuti. Konačan rezultat ovog meča postavila je JaÅ”arević nakon asistencije Abdaković.

Iskra vs Drina

- Ostvarili smo ono Å”to smo i željeli prije utakmice, a to je trijumf. Sigurno da imamo puno toga za doraditi u naÅ”oj igri, ali imamo par novih igračica i joÅ” uvijek se uigravamo. Vjerujem da će to iz kola u kolo biti joÅ” i bolje, te da će se kockice složiti i da ćemo biti u vrhu tabele, izjavila je Selma Omerović, trener Iskre.

ŽNK Iskra Bugojno - ŽFK Drina Zvornik 11:0 (5:0).
Stadion: Gradski u Donjem Vakufu.
Gledalaca: 50.
Glavni sudija: Merima Čelik (Sarajevo).
Pomoćnici: Jovanka ViÅ”ekruna (Banja Luka), Merima Tanović (Mostar).
Žuti kartoni: Iskra (Grebenar, Kuljanin), Drina (Ivanovski, MiloÅ”ević).

Iskra: MaÅ”ić, Bajrić (od 46. Haračić), JaÅ”arević, Grebenar, Abdaković, Dijaković, Lužić, Piskić, Kuljanin, BaÅ”ić (od 67. Kelić), Rahmanović (od 46. Mlivo).

Trener: Selma Omerović.

Drina: Nikolić, Đurić (od 57. Samardžić), Vidović, MiloÅ”ević, Mihajlović, Perić (od 46. Milutinović), Stankić, Jović, Matić, Ivanovski, Jovanović.

Trener: Goran Petrović.

Igračica utakmice: Mia Kuljanin (Iskra Bugojno).

Ā 

Ženski fudbal Ženski fudbal Premijer liga BiH Iskra Drina
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača