XS
SM
MD
LG

98 : 90
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Trojkama srušili Slobodu

14.10.2019 Tekst i foto: Slobodan Dakić

Mladost - Sloboda /Foto :Slobodan Dakić

MRKONjIĆ GRAD: Košarkaši mrkonjićke Mladosti u prvom kolu Lige 12 dobili  su Slobodu iz Tuzle 98:90. Bila je to dobra košarkaška predstava, sa mnogo lijepih akcija, dinamike i preokreta..., ali i neizvjesnosti do samog kraja.

 

Košarkaši Mladosti do pobjede su došli u samoj završnici meča, smirenijom, boljom igrom pod koše i veoma važnim poenima Stefana Mijovića, Alekse Birovljeva i Dragana Đuranovića.

Ključni trenutak utakmice dogodio se dva minuta prije kraja, kada su Stefan Mijović sa dvije vezene trojke i Aleksa Birovljeva jednom preokrenuli tok utakmice u korist Mladosti.

Inače, košarkaši Mladosti bolje su otvorili meč, ali polovinom četvrtine gosti prelaze u vođstvo i prvi period rješavaju u svoju korist 26:23.

U drugoj četvrtini bolja  igra domaćih košarkaša, koji su taj period igre dobili 23:12. U trećoj četvrtini ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a na kraju je bilo  20:19 za goste.

 U poslednjih deset minuta drama na parketu. Domaći košarkaši „lome“ otpor gostiju i taj period igre rješavaju u svoju korist 33:23, za konačnih Mladost 98, Sloboda 90.

 Trener Mladosti Goran Sladojević zadovoljan je igrom i pobjedom svoje ekipe.

-Čestitam svojim igračima na pobijedi. Utakmica je bila teške. Sloboda je dobra ekipa i dobro uigrana jer igraju u ABA ligi 2, gdje su odigrana dva kola. Mi smo htjenjem, velikom željom i nekim otvorenim šutevima došli do pobjede. Mislim da imamo još prostora za napredak u našoj igri,  rekao je Sldojević.

Treneru gostiju Josipu Pandži teško je pao poraz njegove ekipe,  jer su i ABA ligi 2 doživjeli dva poraza.

-Meč su prelomile dvije trojke Mijovića, ali i naš brzopleta igra u završnici meča. Primili smo mnogo poena (90) i izgubili utakmicu, koju nismo uspjeli da stavimo pod svoju kontrolu. Nešta moramo mijenjati, jer je očito ekipa psihološki pala. Izgubili smo u ABA ligi 2 od MZT i Borca iz Čačaka, a sada i od Mladosti. U srijedu imamo teško gostovanje u Nikšiću protiv Sutjeske u ABA ligi 2-rekao je Pandža.

    U drugom kolu Mladost gostuje novom premijerligašu Čapljini.

 

Premijer liga Premijer liga Prvenstvo BiH Mladost Sloboda
Kerim225 je ocenio igrača
Kerim225 je ocenio igrača
Kerim225 je ocenio igrača
Kerim225 je ocenio igrača
Kerim225 je ocenio igrača
Kerim225 je ocenio igrača
AmarZerem je podelio utakmicu
Mici22 je ocenio igrača