XS
SM
MD
LG

05.12.2020 13:30
Tuzla City Simin Han-Tuzla
2 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Radnik preokretom do bodova

05.12.2020 Administrator DC

U okviru 18. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, Radnik iz Bijeljine je na domaćem terenu dočekao ekipu Tuzla City, a konačan rezultat glasio je 2:1.

Radnik je nakon pet utakmica bez pobjede konačno doÅ”ao do tri boda i to na svom terenu, a u prethodnim mečevima su zabilježili čak četiri poraza i jedan remi, pa im je meč protiv Tuzla SitijaĀ Ā bio pod velikim imperativom, i na kraju su uspjeli doći do vrijedna tri boda.

S druge strane, fudbaleri Tuzla Sitija su u Bijeljinu doÅ”li također sa dva poraza u posljednje dvije utakmice te su željeli osvojiti bodove na Gradskom stadionu, ali u tome nisu uspjeli, te su doživjeli joÅ” jedno razočaranje.

Sve je dobro počelo za goste. Ekipa Nermina BaÅ”ića je u prvih pet minuta stvorila nekoliko dobrih prilika. Prvo je Maksimović zaprijetio, a onda je Dofo proÅ”ao sjajno po desnoj strani, tražio Crnkića koji se ubacivao iz drugog plana, ali odbrana Radnika se uspjela odbraniti i izbaciti loptu iz Å”esnaesterca.

Igrala se deveta minuta na meču kada je viđena prva opasnost pred golom gostujućeg tima. Radnik je izveo korner, ali na kraju je Nukić izbacio loptu koja je pala blizu gola Fejzića,.Ā 

Tuzla SitiĀ Ā je imala sjajnu priliku u 11. minuti. RugaÅ”ević je lijepim centarÅ”utom pronaÅ”ao Maksimovića, koji je glavom Å”utirao pored gola, a već je u narednom napadu Nukić zaprijetio Radniku, ali je SuÅ”ić loptu izbacio u korner. U 17. minuti dosuđen je penal za Tuzla Siti . Kozić je sruÅ”io Crnkića, a Mulahasnović je pokazao na bijelu takčku. Loptu je u ruke uzeo Ubibarip i svoju ekipu doveo do vodstva.

Gosti su u 28. minuti imali dobar napad, ali na kraju ga je loÅ”im udarcem glavom upropastio Maksimović, da bi Gogić dvije minute kasnije Å”utirao iz slobodanjaka za Radnik, ali je lopte otiÅ”la preko gola.

Radnik je u 34. minuti zaprijetio. Fejzić je zaustavio udarac Bradnonjića, Å”to je ujedno bio prvi Å”ut u okvir gola od strane tima iz Bijeljine. Tuzlaci su u 39. minuti imali veliku priliku preko Crnkića, ali njegov udarac sa četiri metra je otiÅ”ao preko gola.

Inicijativa Radnika isplatila se golom u 45. minuti, kada su Bijeljinci poravnali rezultat na 1:1. Janjić je pogodio glavom nakon odličnog centarÅ”uta Đurića.

Obje ekipe su drugo poluvrijeme otvorili dobrom i otvorenom igrom, pa se to isplatilo Radniku u 50. minuti, kada su doÅ”li do preokreta. HuseinbaÅ”ić je iskoristio veliku smuÅ”enost odbrane gostiju. Prvo je Đurić promaÅ”io loptu, ali je ona doÅ”la do HuseinbaÅ”ića, koji je Å”alje iza leđa golmana Tuzle.

JoÅ” jedna prilika za fudbalere Radnika desila se u 57. minuti. Đurić se naÅ”ao u prilici, Å”utirao, ali je njegov udarac odbranio Fejzić. Gosti su zaprijetili po prvi put u drugom poluvremenu tek u 61. minuti kada je RugaÅ”ević Å”utirao preko gola, a lopta je otiÅ”la pored stative.

U 67. minuti nova prilika za Radnik. Bradonjić je pokuÅ”ao sve rijeÅ”iti sam, ali je njegov Å”ut zaustavio Fejzić. Radnik je od drugog gola potpuno zagospodario terenom, a pred golom Tuzla SitijaĀ su se redale prilike. U 72. minuti novu Å”ansu je propustio Bradnonjić, a njegov Å”ut je odbranio Fejzić.

Igrala se 82. minuta kada su gosti preko Ubiparipa zaprijetili iz slobodnog udarca, a njegov Å”ut je otiÅ”ao preko gola, a dvije minute kasnije je i KarjaÅ”ević loÅ”e Å”utirao, pa je propala joÅ” jedna prilika za Tuzla Situi.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, pa je Radnik zabilježio veliku pobjedu nakon preokreta na svom stadionu.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Radnik Tuzla City