XS
SM
MD
LG

3 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Šamac slavi Ŕampionke

23.05.2021 Slađan Jeremić

Najbolje u Republici Srpskoj, odbojkaŔice Crvene zvijezde

Å AMAC ā€“ OdbojkaÅ”ice Crvene zvijezde iz Obudovca nove su Å”ampionke Republike Srpske. One su na zatvaranju sezone savladale Glasinac iz Sokoca sa 3:0. Sinoć je u Obudovcu organizovano veliko slavlje, u čast mladim damama koje su tako postale sportski ponos Å amca i cele Posavine.

Ā 

Osnovana pre 17 godina da bi mladost Obudovca lakŔe se organizovala i živela sportski, Crvena zvezda je stigla do Ŕampionskih ostvarenja i Premijer lige BiH. Subotnja pobeda protiv Glasinca od 3:0 (25:17, 25:15, 25:19), bila je puka formalnost, joŔ ranije sve je bilo odlučeno.

Na svečanosti, ovim povodom, kapiten i primač Ljubica Šarkanović bila je presrećna.

ā€žNeÅ”to neopisivo. Trudile smo se tokom cele sezone. Bilo je padova, bilo je uspona, na kraju se sve dobro zavrÅ”ilo. Ponosna sam na saigračice, na trenere, na publiku, sve u i oko klubaā€œ, poručila je Å arkanovićeva.

Đorđe Milićević uručuje pehar Ljubici Šarkanović

Posebne snove doživeo je i trener Milenko PeruÅ”inović.

ā€žTeÅ”ko je kazati neÅ”to, a da se sve kaže. Svima sam zahvalan. Puno je onih koji su zaslužni za ovaj uspeh. Predstavićemo se u dobrom svetlu, afirmisati Obudovac, Å amac, Posavinu. Emocije su velike, nakon ovih pojedinačnih i klupskih nagrada. Ostvarili smo ono Å”to smo želeliā€œ, istakao je PeruÅ”inović.

Nigde kraja sreći i Radovana Zoranovića, predsednika Crvene zvijezde.

ā€žSuze radosnice rekle su sve. Dočekali smo istorijski trenutak za Obudovac da ima člana Premijer lige BiH. Ono Å”to je ranije osvajano nije bilo malo, ali hteli smo viÅ”e. I, evo, to viÅ”e sada imamoā€œ, kaže Zoranović.

Novim Å”ampionkama Srpske uspeh je čestitao i Milutin Popović, predsednik OdbojkaÅ”kog saveza Republike Srpske.

ā€žOvo je veliki uspeh za Obudovac i Å amac. Neka budu važan reprezent odbojke u Premijer ligi BiH. Dobra selekcija, kvalitetan stručan rad, puna podrÅ”ka rukovodstva kluba i menadžmenta opÅ”tine Å amac doveli su do velikog uspeha. Rezultat je morao doći i ja im od srca čestitamā€œ, rekao je Popović.

Mlad čovek razume Å”ta znači sportski razvoj jedne sredine. Od sada će Å amac i viÅ”e podržavati svoje sportiste, obećao je načelnik Å amca Đorđe Milićević.

ā€žAko je neÅ”to u ovih pet godina mene obradovalo, to je ovo slavlje u Obudovcu. OpÅ”tina Å amac je svih ovih pet godina ulagala u sport, tek će podržavati sport Å amca. Ovo je ogroman uspeh Obudovca i Å amca. Hvala svima u klubu koji su dospeli u Premijer ligu BiH. Oni su pravi ambasadori naÅ”eg Å amca. Obudovac ima i muÅ”ki odbojkaÅ”ki klub i bio bih srećan da za dve do tri godine i oni budu Å”ampioni Srpske. Dakle, pružićemo Å”amačkim sportistima punu podrÅ”kuā€œ, naglasio je Milićević. Obudovac i Å amac u subotu su bili srećni i radosni.

To su i zaslužiliā€¦

Ā 

Slavlje Obudovčana

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga Republike Srpske Crvena zvijezda Glasinac