XS
SM
MD
LG

Remi Slobode i Želje

Sloboda i Željezničar su remizirali u 22. kolu Premijer lige BiH, bilo je 0:0

U veoma lošem prvom poluvremeno izdvojili smo atraktivan i loš pokušaj Alispahića iz 17. minute koji je otišao pored gola da bi dvije minute kasnije pokušao Pavić iz velike udaljenosti, ali njegov fantastiačn udarac je zaustavio Vukliš. U 21. minuti utakmice Alispahić šutirao direktno iz slobodnjaka iskosa sa lijeve strane, ali Kjosevski odbio loptu u korner nakon kojeg nije bilo opasnosti po goste.

Do kraja prvog poluvremena vidjeli smo još samo jedno uzbuđenje i to u drugoj minuti sudijske nadoknade kada je nakon kornera Veselinovića nastala prava gužva u kaznenom prostoru Tuzlaka, no nekoliko fudbalera Željezničara nije uspjelo ugurati loptu u mrežu Vukliša koji je glavom udario Sipovića, no arbitar Petrović je odlučio da ne isključi golmana Slobode već da njemu i Zajmoviću pokaže po žuti karton.

U nastavku je prvi zaprijetio Željezničar i to u 51. minuti susreta kada je Bogićević glavom šutirao preko gola Vukliša da bi u 68. Baraban loše šutirao. Do kraja utakmice nije bilo prilika na obje strane, pa je susret okončan najnepopularnijim rezultatom. 

Stadion: Tušanj. Gledatelja: 3.500. Sudija: Petrović Dragan (Banja Luka). Žuti kartoni: Pršeš, Vukliš, Hadžanović, Ignjatović, Vidović (Sloboda), Zajmović, Stevanović (Željezničar). 

Sloboda: Vukliš, Adžem, Pršeš (60. Livančić), Husejinović (42. Vidović), Baraban (84. Zukić), Smajić, Ivetić, Beganović, Hadžanović, Alispahić i Ignjatović. Trener: Zlatan Nalić.

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Šabanadžović, Krpić, Mujezinović, Bogićević, Zajmović, Veselinović (86. Zec), Hajdarević i Sipović. Trener: Amar Osim.

 

 Amar Osim, strateg Željezničara, nakon susreta je istakao da nema mnogo toga da komentariše jer nije bilo velikih dešavanja.

- Ništa se nije desilo, obje ekipe su bile oprezne, niko nije htio igrati zbog teškog terena. Niko ništa nije rizikovao i niko ništa nije dobio na kraju. Po bod, mislim najrealnije. Nemam velikih komentara jer se nije desilo puno stvari, ovakvu utakmicu nije lako komentarisati, rekao je Osim i osvrnuo se na treći dio prvenstva:

- Igramo kući što nije loša stvar, ostali smo četvrti sigurno. Nije loša startna pozicija, imamo po još jedanaest kola. Neke stvari smo večeras odradili više na mišiće, nadamo se da ćemo u toku utakmica koje dolaze pokazati drugi stav. Danas je utakmica bila specifična i nadam se da ćemo malo više pokazati našim navijačima u idućim utakmicama.

Cilj Željezničara je izlazak u Evropu.

- Naš se cilj zna, pokušavamo se izboriti za Evropu. Tu smo negdje, znamo da treće ili četvrto mjesto vodi u Evropu.

Trener Slobode Zlatan Nalić dao je svoj komentar utakmice na Tušnju između Slobode i Željezničara koja je okončana rezultatom 0:0

- Utakmica je bila jako tvrda, prava takmičarska, prvi dio je pripao Želji, drugi Slobodi tako da mislim da je ovaj rezultat objektivan, rekao je Nalić i dodao:

- Imamo problema da postignemo gol, dosta smo neaktivni i nezainteresovani tako da ovaj problem ima veze sa tipom igrača. Mi kada postignemo gol, obično i pobijedimo.

O rasporedu u nastavku prvenstva?

- Nisam nešto razmišljao puno o tome šta nas čeka, tek ću nakon ovoga to da pripremam. Dobili smo mnogo kartona, u sljedeću utakmicu ulazimo sa tri igrača manje, dodao je trener Slobode i zatim se osvrnuo na povrijeđene fudbalere.

- Za sada ne znam kakve su povrede Husejinovića i Barabana, ali sa povredama lože je uvijek neizvjesno.

Ines Lučić, www.fkzeljeznicar.ba


Čelik 3 : 1 GOŠK
Sloboda 0 : 0 Željezničar
Mladost 0 : 0 Zrinjski
Radnik 1 : 0 Zvijezda 09
Široki Brijeg 0 : 3 Sarajevo
Krupa 0 : 2 Tuzla Siti
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 16 4 2 52
2 Zrinjski 22 12 5 5 41
3 Željezničar 22 9 5 8 32
4 Široki Brijeg 22 7 11 4 32
5 Sloboda 22 8 6 8 30
6 Mladost 22 8 6 8 30
7 Radnik 22 7 8 7 29
8 Čelik 22 7 7 8 28
9 Tuzla Siti 22 6 6 10 24
10 Zvijezda 09 22 5 8 9 23
11 GOŠK 22 4 7 11 19
12 Krupa 22 3 7 12 16