XS
SM
MD
LG

Udri po Fočacima

Da su u Fudbalskom savezu Republike Srpske odavno pogubili konce potpuno nam je jasno. Da nemaju baš mnogo veze i sa stvarnošću i  to nam je jasno, a evo i dokaza.

Fudbalskom klubu Sutjeska Foča su odrezali kaznu zbog nemira i  napada na sudiju Bojana Panić, u meča sa Tekstilcem u okviru 7. kola Lige za opstanak (0:0),  od 5.000 maraka.

Baš onako razumno i ‘’korektno’’ prema klubovima koji muku muče sa finansijama... Usput treba klubove ’’opametiti’’ da ne smiju sudijama ni slovo reći...

Ukoliko je sudija udaren, onda se morao i teren suspendovati, pa kazniti klub  mnogo žešće...Pod uslovom naravno da je sve bilo  kako je napisao delegat!!!  

Naravno, Sutjeska se žalila Apelacionoj komisiji. Platila taksu za žalbu (sve se mora platiti, nema žalbe – onako!!!), a Apelaciona komisija im je lepo odgovorila, da se žalba odbija i da oni u kasu FS RS moraju da  plate 5.000 maraka…

Sve bi se ovo moglo i prihvatiti kao ispravno i pravno valjano da nije jedne male sitnice…

Tog dana , kada je Sutjeska dobila odluku Apelacione komisije, klub iz Foče je samo dva časa ranije poslao pismo Fudbalskom savezu Republike Srpske i zatražio da se stavi van snage odluka o smanjenju broja klubova u Prvoj ligi…, Sutjeska dakle tražila da se liga ne smanjuje ,a njima dva časa kasnije stiglo pismo Apelacione komisije…Uz sve to u odluci Apelacione komisije stoji da su parafraziramo dobro prošli jer su mogli dobiti kaznu od 2.000 do 10.000 i minus tri boda...Zvali su iz Sutjeske i pitali FS RS da li je ova kazna odgovor na njihovo pismo???

Možda je sve ovo sa dostavom kazne slučajno, možda su se  jednostavno tako poklopile kockice, ali…Imaju pravo svi da sumnjaju da je u pitanju revanšizam. Disciplinovanje kluba, ili čista slučajnost... Moguće i jedno i drugo. Mi imamopitanje za administraciju saveza - Ko, kako i na koji način odlučuje da se neke kazne i odluke Disciplinske komisije, Apelacione i ostalih objavljuje na sajtu?

Neke odluke mogu, a neke ne mogu biti dostupne javnosti. Već smo jednom to pitali i tražili odgovor i rečeno nam je u savezu da je to selektivno i da oni nemaju obavezu o kaznama obaveštavati javnost. Transparentno nema šta!!!

 


Tekstilac 0 : 0 Drina
Alfa Modriča 3 : 0 Sutjeska
Slavija 4 : 0 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Alfa Modriča 32 10 12 10 42
2 Slavija 32 11 9 12 42
3 Tekstilac 32 9 12 11 39
4 Drina 32 9 10 13 37
5 Sutjeska 32 9 7 16 34
6 Sloboda 32 4 7 21 19