XS
SM
MD
LG

Obračun za titulu i opstanak

Derbi za kraj

I evo, došao je i taj dan kada se igra posljednje kolo za ovu sezonu u Prvoj ženskoj ligi Hrvatske, a pred nama je drama, neizvjesnost, borba, vatra, ma ne znam ni sam kako više da to nazovem.

Stvari u plej ofu su jasne. Agram i Dinamo gradski derbi igraju za prestiž, dok Osijek i Split ima veliki značaj. Stvari su prilično jasne. Izabranice Božidara Miletića imaju sve u svojim rukama, jer svaki rezultat osim poraza od šest ili više razlike, znači da će oni odbraniti titulu i ići u Ligu prvaka.

Sa druge strane jasno je da se ekipa Tihomira Rudeža neće predati bez borbe. Tako da možemo očekivati još jedan spektakl za kraj sezone u Hrvatskoj ženskoj ligi, jer on ovakav događaj i zaslužuje.

Međutim u plej autu, je daleko možda i najzanimljvija situacija, jer će sezona stati devedeset minuta u Metkoviću i Lepoglavi. Jedino što je jasno u borbi za opstanak, to je da je Lepoglava putnik u niži rang takmičenja, ali samo ostaje pitanje ko će opstati, a ko će u baraž.

U daleko najlakšem položaju je Neretva, kojoj će biti potrebna pobjeda ili neriješen rezultat na domaćem terenu protiv Viktorije kako bi sigurno obezbjedila opstanak u društvu najboljih. Katarinu Zrinski pobjeda u Lepoglavi bilo kojim rezultatom sigurno ostavlja u ligi, a Viktorija će takođe morati ostvariti trijumf u Metkoviću, kako bi sačuvala status prvoligaša.

Kraj će brzo, kakav će biti, to niko ne zna, ali da će se imati šta vidjeti, itekako hoće!

Osijek - Split
Agram Zagreb - Dinamo Zagreb
Lepoglava - Katarina Zrinski 
Neretva Metković - Viktorija Slavonski Brod 


Lepoglava 0 : 2 Katarina Zrinski
Neretva 2 : 2 Viktorija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Neretva 20 7 2 11 23
2 Katarina Zrinski 20 7 2 11 23
3 Viktorija 20 7 1 12 22
4 Lepoglava 20 2 1 17 7