XS
SM
MD
LG

Bosna vratila seriju u Bijeljinu

Foto/ Sport1

Nakon uvjerljivog poraza na gostovanju u Bijeljini, košarkaši Bosne večeras su savladali Budućnost i stigli do poravnanja u četvrtfinalnoj seriji doigravanja za prvaka BiH. Meč je okončan rezultatom 92:87.

Bosna nije odigrala dobar prvi meč, ali je zato večeras od početka imala silan motiv i djelovala je izuzetno dobro te je u finišu prve četvrtine vodila sa 23:17. Tek je do poluvremena domaći tim pokazao punu snagu te je stigao na više od 20 poena prednosti na kraju prvog poluvremena (50:29).

Gosti su tada djelovali nemoćno i pogubljeno, ali su u trećoj četvrtini ipak pokazali da nisu slučajno tu gdje jesu u bh. košarci i počeli su polako smanjivati veliku prednost domaćina. Bosna je prvo otišla na plus 24, da bi serijom gostiju do kraja treće četvrtine ta prednost bila smanjena na podnošljivih 11 poena (63:52).

Razlika je ponovo oscilirala kroz četvrtu dionicu, ali sve do samog finiša Bosnino je vodstvo bilo neupitno, no Budućnost se u jednom momentu približila na samo dva poena zaostatka; bilo je 86:84. Bosna tada ipak poentira, odlazi na plus 4, a Budućnost kasnije realizuje jedno od dva slobodna bacanja, te Bosna ponovo dolazi na plus pet, a na kraju uspješno privodi meč kraju pobjedom od 92:87.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bio je Anthony Collins sa 18 poena, 3 skoka i devet asistencija. Verlašević je dodao identičan broj poena uz tri skoka. Kod gostiju je najbolji bio Vojin Ilić sa 21 poenom, dva skoka i asistencijom.