XS
SM
MD
LG

2 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Zrinjski uzeo bod (video)

27.04.2018 Administrator DC

 Fudbaleri Željezničara su u sedmom kolu Lige za prvaka u velikom derbiju na Grbavici remizirali sa mostarskim Zrinjskim, bilo je 2:2, pa su Plemići sa ovim bodom korak bliže trećoj uzastopnoj titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

 Prvi su zaprijetili gosti i to u devetoj minuti susreta kada je nakon centaršuta Filipovića iz kornera, Hajdarević glavom šutirao pravo u Kjosevskog. Plavi su uzvratili u 20. minuti kada je viđena najbolja šansa na utakmici. Zajmović je sjajno prihvatio loptu na prsa i šutirao škaricama, ali je lopta pogodila stativu gola Pirića.

Pet minuta kasnije Pezer je pokušao sa 25 metara, ali je lopta otišla pored gola da bi tri minute kasnije pokušaj Ubiparipa uhvatio Pirić. Igrala se 34. minuta susreta kada je Hajdarević šutirao, ali je lopta otišla preko gola golmana Željezničara. Tri minute kasnije moglo je biti izuzetno opasno pred golom domaćih, ali je Bogičević u posljednji trenutak izblokirao Hajdarevića i ostalo je 0:0.

Željezničar je poveo u 49. minuti utakmice. Poslije centaršuta Zakarića iz kornera, mrežu Pirića je glavom pogodio Bogičević i doveo Plave u prednost. Šest minuta kasnije Zakarić je dobro šutirao iz velike udaljenosti, a njegov udarac je lagano zaustavio golman gostujućeg sastava Pirić.

Na sljedeću šansu se čekalo do 62. minute susreta kada je Filipović uposlio Bilbiju, a ovaj je šutirao pored gola Kjosevskog, te je ostalo 1:0. Pet minuta kasnije Zrinjski je stigao do izjednačenja preko Nermina Hajdarevića koji je mrežu Vedrana Kjosevskog pogodio iskosa sa lijeve strane.

Željezničar je do nove prednosti stigao u 80. minuti utakmice. Graovac je sjajno probio po desnoj strani i ubacio u sredinu za Zeca kome nije bilo teško pogoditi mrežu Pirića za veliko slavlje domaćih navijača. Deset minuta kasnije Handžić je pogodio mrežu Kjosevskog i izjednačio rezultat na konačnih 2:2. 

 

Željezničar - Zrinjski 2:2 (0:0)

Stadion: Grbavica. Gledalaca: 6.500. Sudija: Mujić Elvis (Banovići). Žuti kartoni: Hajdarević, Graovac, Mehremić, Zakarić, Kjosevski, Blagojević (Željezničar), Stanić, Bencun (Zrinjski). Strijelci: 1:0 Bogičević (49), 1:1 Hajdarević (67), 2:1 Zec (80), 2:2 Handžić (90). 

Željezničar: Kjosevski, Graovac, Bogičević, Osmanković, Mehremić, Hajdarević (74. Zec), Blagojević, Vranješ (91. Kajkut), Zakarić, Zajmović (86. Šabanadžović), Ubiparip. Trener: Admir Adžem.

Zrinjski: Pirić, Kadušić, Jakovljević (83. Handžić), Barišić, Stanić (71. Stojkić), Pezer, Perišić, Bilbija, Filipović, Bencun, Hajdarević (75. Todorović). Trener: Blaž Slišković.

 

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH - Liga za prvaka Željezničar Zrinjski
Petar24 je ocenio igrača
Petar24 je ocenio igrača
Petar24 je ocenio igrača
Jusuf_12345 je ocenio igrača
Jusuf_12345 je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača