XS
SM
MD
LG

5 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Mostarke bolje od Radnika

25.03.2019 D. Vuksanović

Igračice Emine iz Mostara ostvarile su drugu pobjedu u nastavku sezone.

Mostarke su bile bolje od Radnika iz Bijeljine, te ostvarile ubjedljivu pobjedu rezultatom 5:1. Domaće su dobro započele meč, jer su povele već u ćetvrtoj minuti. Husić je poslala dugu loptu između štopera Radnika za Gačanicu koja je povukla loptu i postigla pogodak.

Zatim je Radnik imao veliku priliku preko Sofije Krajšumović, odlično je šutirala ali pogodila je prečku.

Novi pogodak Emina je postigla u 64. minuti, Velagić je poslala loptu u prostor za Kreću kojoj nije bilo teško ubaciti loptu u mrežu.

Samo šest minuta kasnije Radnik je smanjio rezultat, N. Milović probila je po lijevoj strani, namjestila se lijepo i pogodila gol.

U 84. minuti Merima Čelik je dosudila kazneni udarac za domaću ekipu, prekršaj je napravila Milović nad Velagić, a siguran realizator bila je Husić. Onda u nadoknadi vremena viđena su dva gola, prvo Bjelice glavom nakon izvedenog kornera i Hrelje koja je probila po strani i postigla pogodak, te postavila konačan rezultat ove utamice. -

Utakmica sa Radnikom je očekivao bila dosta borbena. Naša prednost je u odonos na njih bila ta što smo igrali na domaćem terenu pred svojom publikom. U prvom poluvremenu bilo je dosta prilika na obje strane, mi smo uspijeli postići taj jedan gol u prvih 45. minuta. U nastavku igre ušle smo još jače i sa velikom željom da do kraja postignemo još koji pogodak i ostvarimo pobjedu. Na kraju mogu reći da smo zasluženo pobjedile. Ekipi Radnika se zahvaljujemo na fer i korektnoj igri, a mi nastavljamo svoj niz i spremamo se za naredne mečeve,rekla nam je Đula Velagić.

ŽNK Emina Mostar - ŽFK Radnik Bijeljina 5:1 (1:0)

Stadion: Rođeni Gledalaca: 100 Glavni sudija: Merima Čelik (Sarajevo). Pomoćnici: Amer Mačić (Mostar) i Davor Beljo (Mostar). Žuti karton: Emina (Husić).

Emina: Faković, Bojanić, A. Isaković (od 61. Frančeska), Denda, Ćurović, Husić, Gačanica (od 80. Bjelica), Velagić, Kreća, Kršo, A. Isaković. Trener: Zijo Tojaga.

Radnik: Spasojević, N. Milović, Šakotić, Mićanović, Jović, Njeguš, J. Milović, Stokanović, Stević, Krajšumović, Aljić. Trener: Dragan Jevtić.

Igračica utakmice: Đula Velagić (Emina Mostar).

Ženski fudbal Ženski fudbal Premijer ženska liga BiH Emina Radnik Bumerang
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača