XS
SM
MD
LG

2 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Fočaci bolji od Bosne

06.05.2019 Administrator DC

Juniorsi Sutjeske, Foča

Mladi igrači odličnog trenera Duška Raševića na svom terenu u Foči  porazili  su goste iz Visokog. Nakon prvih 45 minuta nije bilo golova, a u nastavku su mrežu Genjca zatresli Ćerviz i D.Pavlović. Ovo je bila utakmica 20. kola Omladinske lige BiH, juniori, grupa Centar – A.

Trijumf tima iz Foče je aposlutno zaslužen, a čini se da je Sutjeska u ovom susretu na jedan duži period ostala bez napadača Luke Sekulića. Ovaj mladi i talentovani igrač, koji se gotopvo stalno nalazi i među 18 igrača seniorskog sastava Sutjeske,  povredio je nos. Sumnja se da je u pitanju lom. Nadamo se da će ipak vest o njegovoj povredi biti mnogo bolje i da će ovaj novi kvalitetni izdanak Sutjskine škole fudbala  brzo se vratiti na teren.

Inače treba istaći da u drugom delu sezone Sutjeka igra mnogo bolje, nego jesenas. Pred njima su u ovom delu pali i Željezničar i Sarajevo. Tim sa Grbavice su dobili upravo na njihovom terenu,a ekipu Sarajevan a Koševu.

Sutjeska – Bosna Visoko  2:0 (0:0)

Foča. Stadion Sutjeske. Gledalaca 50. Sudija: Adnan Merdanović (Sarajevo). Strelci: Ćerviz 47. D. Pavlović 87. (Sutjeska). Žuti kartoni: Ivanović (Sutjeska) , Aščalić (Bosna)

Sutjeska:  Plemić, Ćerviz, M. Vasiljević, Đajić,  Davidović (od 85.Lazović), D. Pavlović, Mojović, Sekulić (od 85.J. Pavlović),   Vladičić,  Šupić,  Ivanović.

Bosna Visoko: Genjac, Mušinbegović, Brodlić, Lemeš (od 75. Numanagić), Sulejmanović, Hasečić, Osmanbegović (od 60. Salčinović), Aščalić, Kaplan, Alibegović, Uzunalić.

 

 

 

               

 

 

               

 

 

               

 

 

Omladinske lige Omladinske lige Omladinska liga BiH CENTAR A - juniori 18/19 Sutjeska Bosna
Radnicki21 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača