XS
SM
MD
LG

80 : 71
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Leo poravnao u seriji

25.04.2019 Trebinje Live

Trka za Premijer ligu se nastavlja: košarkaši Leotara i Borca

U drugoj finalnoj utakmici plej-ofa za ulazak u Premijer ligu BiH, KK “Leotar” je na domaćem parketu pobijedio
ekipu banjalučkog “Borac” rezultatom 80:71 (15:17, 22:20, 21:15, 22:19). Ovom pobjedom Trebinjci su izjednačili na 1:1 u međusobnim utakmicama, a sljedeća, treća utakmica, igraće se u Banjaluci.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i u petom minutu vodili su sa 4:8. Do kraja prve četvrtine domaćini su smanjili prednost na dva koša tako da se prvaih deset minuta završilo sa 15:17.

Tokom druge četvrtine domaćini su bolje zaigrali, "proradio" je i kapiten Ninković (koji je u prvom poluvremenu postigao 20 koševa) tako da su u 15. minutu vodili sa 30:26. Minut prije odlaska na odmor Trebinjci su vodili sa 37:34, ali se na poluvrijeme otišlo sa neriješenim rezultatom 37:37.

Odmah na početku drugog poluvremena domaći igrači zaigrali su bolje tako da su se "odlijepili" na osam koševa razlike pa je u 27. minutu bilo 55:48, a u posljednjih deset minuta ušlo se sa plus šest za domaćina - 58:52.

U četvrtoj četvrtini Leotar je imao prednost od 14 koševa (66:52 u 33. minutu). Ninković je zakucavanjem digao cijelu dvoranu na noge i iz slobodnog, dodatnog bacanja doveo svoju ekipu u vođstvo 75:64 u 38. minutu.

Do kraja utakmice gosti su sve pokušavali, ali su uspjeli samo da smanje na devet koševa za konačan rezultat 80:71.

Kod domaćina najefikasniji je bio Ninković sa 27, odlični Raičević je uz 17 koševa imao i sedam skokova kao i Šakotić sa 16 koševa. Kod gostiju Lončar je postigao 22 koša, a Vučković je imao dabl- dabl učinak od 16 koševa i 10 skokova.

Preko 600 gledalaca davalo je podršku domaćim igračima tokom cijele utakmice, a "Mlađi tigrovi" su razvili i transparent „Samo hrabro“.

Domaći igrači su im vratili to na najljepši način - pobjedom, trudom i zalaganjem tokom svih 40. minuta.

Trener Leotara Dražen Šegrt rekao je da su utvrdili da Leotar može da pobijedi na domaćem parketu sve protivnike.

“Serija se vraća u Banjaluku i obezbijedićemo u Trebinju još jedan kvalitetan meč. Ništa dalje ne obećavamo”, rekao je Šegrt.

Naredna treća utakmica igra se u subotu u Sportskoj dvorani “Borik”.

KK „Leotar“: Batinić, Raičević 17, Damjanović 10, Tunguz, Brnjašić, Stojanović 4, Popara, Milošević, Marić, Milidragović 6, Ninković 27, Šakotić 16. Trener: Dražen Šegrt.

KK „Borac”: Cvetić, ŠÄ‡ekić 6, Nikolić 4, Barbarez 3, P. Lončar 22, S. Lončar 9, Čečavac, Stupar, Ljuboja 3, Tubak 8, Vučković 16. Trener: Dragan Mičić.

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga RS - Plej of Leotar Borac
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača