XS
SM
MD
LG

4 : 0
Poluvreme
0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
I dalje 0:0 u Brckom.
Dragana Vrsajko evrogol za 1:0.
Brčko. Stadion: Lokomotiva. Glavni sudija: Tanja Račić (Banja Luka). Pomoćnici: Tamara DoÅ”en (Prijedor), Miljana Stamenić (LaktaÅ”i). Posmatrač suđenja: Dragan Bojanić (Bijeljina). Delegat: Anja Stevandić (Banja Luka).
IzveŔtaj utakmice

Sjajna Lokomotiva razbila Eminu za nova tri boda

07.09.2019 D. Vuksanović

Lokosice nastavljaju da pobjeđuju

U derbiju četvrtog kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine, fudbalerke Lokomotive savladale su u Brčkom gostujuću ekipu Eminu iz Mostara ubjedljivim rezultatom 4:0.

Ā 

Uprkos loÅ”em vremenu i kiÅ”i koja nije prestajala da pada u prvom poluvremenu, 150 vjernih navijača Lokosica bodrilo je Brčanke do nova tri boda i do zasluženog trijumfa, ali ono Å”to je posebno potrebno istaći, to je da je pobjedio timski duh Lokosica.

Prvu Å”ansu na utakmici imala je Lokomotiva U 4. minuti, Mirkić je proÅ”la po desnoj strani i dodala loptu u Å”esnaesterac za Damjanović, koja je Å”utirla pored desne stative. Pet minuta kasnije Damjanović je imala novu priliku, ali Å”utira direktno u Faković. Zatim je i Emina zaprijetila, loÅ”u reakciju Trujić mogla je da iskoristi Hrelja, ali je Todorić čuvar mreže Lokosica, dobro pratila situaciju. U 15. minuti A. Isaković je proÅ”la po desnoj strani, uputila dobar udarac, ali fenomenalno je intervenisala Todorić. Brčanke su ponovo zaprijetile u 30. minuti preko Vujadin, desetka Lokomotive je veoma dobro Å”utirala iz slobodnog udarca, no Faković je odbranila njen pokuÅ”aj. Do kraja prvog dijela igre gostujući tim je zaprijetio preko Hrelje, ipak ponovo je uspijeÅ”nija Todorić, pa se na odmor otiÅ”lo bez golova.

U nastavku igre potpuno nevjerovatan meč, prvo je u 57. minuti MeÅ”anović ubacila iz kornera loptu, a najviÅ”a u skoku je bila Trujić, međutim malo je nedostajalo da kapiten domaćeg tima postigne pogodak. A onda u 59. minuti Vrsajko je dobila loptu od Zukić, te Å”utirala sa 25 metara udaljenosti i postigla evrogol za veliko slavlje domaće ekipe. Taj gol kao da je dao krila igračicama Milorada IliÅ”kovića koje su na terenu prosto pucale od samopouzdanja. Osam minuta kasnije gostujući tim je imao Å”ansu preko Gačanice koja je pokuÅ”ala dobrim Å”utem, no ide lopta pored gola.

U 73. minuti Vrsajko je poslala ekstra dobar pas za Damjanović, a ona je odličnim udarcem zatresla mrežu i udvostručila prednost svojoj ekipi. Sedam minuta kasnije ponovo je Vrsajko koja je odigrala sjajnu utakmicu bila u centru pažnje, poslala je loptu prema Vujadin, a desetka Lokomotive prolazi četiriĀ igračice Emine i u Å”esnaestercu je obara Faković, pa Tanja Račić bez razmiÅ”ljanja pokazuje na bijelu tačku. Siguran realizator bila je Damjanović. Do kraja ovog duela ponovo su kombinovale Vrsajko i Damjanović, vezna igračica Lokosica Å”alje pas u prostor za napadačicu, koja na kraju savrÅ”eno od prečku postiže pogodak i postavlja konačan rezultat ove utakmice.

Milorad IliÅ”ković, trener Lokomotive nije krio zadovoljstvo nakon ove velike pobjede.

- Pa gledajte mi smo očekivali jednu tvrdu utakmicu, Emina je dobra ekipa. Možda ovaj rezultat kada se sve sagleda je i realan sa jedne strane, jer objektivno bili smo bolji sigurno i za ovaj broj golova, a sa druge strane kao Å”to ste i vi sami rekli nije izgledalo da će u nastavku biti ovako. Vjerujem da je presudila želja i fizička pripremljenost. Imam osjećaj da su moje igračice značajnije viÅ”e u trčakom dijelu bile angažovanije. Iskoristiću priliku da i pored ovog poraza čestitam igračicama Emine na dobrom izdanju, one su odlično stajale prvo poluvrijeme, nakon prvog gola su se malo otvorile i dale nam prostora koji smo mi iskoristili. Emini želim ugodan put nazad i da u nastavku prvenstva budu joÅ” bolje, te da ostvaruju rezultate kao i proÅ”le sezone, izjavio je trener Lokomotive, pa zatim nastavio:

Milorad IliÅ”ković

- Hvala vam na čestitkama, uvijek je lijep osjećaj kada se pobjeđuje, to uvijek donosi neku novu energiju u ekipu, a naravno i meni kao treneru. Sigurno da je ovo jedna velika stvar za nas, startovati prvenstvo sa četiri pobjede je neÅ”to Å”to obećava i mi ćemo se truditi da ovako nastavimo i da pronađemo joÅ” neku novu energiju da budemo bolji.

Trener Brčanki se okrenuo i na naredni meč protiv SFK 2000 u Sarajevu.

- Pa SFK je uvijek favorit, zadnjih godina su pokazali da su zaista nedodirljive. Mi ćemo učiniti sve da prije svega odigramo jednu kvalitetnu utakmicu, da ispariramo Å”ampionkama u najboljem izdanju. Naravno trazićemo prostora da ih i pobjedimo, zaÅ”to da ne, poslije toliko godina valjda i mi možemo pobjediti u Sarajevu, zaključio je IliÅ”ković.

ŽFK Lokomotiva Brčko - ŽNK Emina Mostar 4:0 (0:0).
Stadion: Lokomotiva.
Gledalaca: 150.
Glavni sudija: Tanja Račić (Banja Luka).
Pomoćnici: Tamara DoÅ”en (Prijedor), Miljana Stamenić (LaktaÅ”i).
Žuti kartoni: Lokomotiva (Vujadin), Emina (Velagić).Ā 

Lokomotiva: Todorić, Džanić, Vrsajko, MeÅ”anović, Trujić, Vujadin, Zukić, Malinović (od 88. Crnobrnja), Mirkić (od 88. Fačić), Damjanović, Å kahić (od 83. Memić).Ā 

Trener: Milorad IliÅ”ković.Ā 

Emina: Faković, Bojanić, Denda, Husić, Gačanica, Hrelja (od 73. A. Isaković), Velagić, Kreća (od 87. Ćurović), KrÅ”o, A. Isaković, Bjelica.Ā 

Trener: Zijo Tojaga.Ā 

Igračica utakmice: Marija Damjanović (Lokomotiva Brčko).

Ā 

Ženski fudbal Ženski fudbal Premijer liga BiH Lokomotiva Emina
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača