XS
SM
MD
LG

3 : 0
Poluvreme
1 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Iskra trijumfovala protiv Modriče

06.09.2020 D. Vuksanović

Iskra uzela tri boda

Fudbalerke Iskre iz Bugojna opravadale su ulogu favorita u meču četvrtog kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine, pošto su pobjedile ekipu Modriču rezultatom 3:0.

Tim sa Jaklića je ovim trijufom stigao do druge prvenstvene pobjede ove sezone, uz dva izgubljena meča, a izabranice Samira Vrbana odigrale su dobar meč i zasluženo ostavile tri boda kući.

Iskra je dobro započela susret, kada je u desetoj minuti Forić zaprijetila golmanici Obradović, ali njen udarac brani igračica Modriče. Nekoliko minuta kasnije Forić je još jednom mogla ugroziti gol Modriče, no ostalo je 0:0. Ipak, nalete Iskre, gostujuća ekipa nije mogla izdržati, pa je domaćin poveo sa 1:0. Mevlida Forić je iz okreta fantastičnim volejom postigla pogodak, a to je bio i konačan rezultat prvog dijela igre.

U nastavku meča, Iskra odlučna da postigne još neki pogodak i privede mirno utakmicu kraju, dok se Modriča dobro i organizovano branila, te rijetkim kontrama pokušavala da nešto uradi više ispred gola domaćina. Bugojanke su došle do novog pogotka u 78. minuti nakon što je korner izvela Rahmanović, a najbolja u skoku bila je Bojanić i sigurno pospremila loptu u mrežu za 2:0. Konačan rezultat utakmice postavila je Sanela Mlivo u 85. minuti nakon asistencije Samre Bajrić.

Elma Basara, pomoćna trenerica Bugojanki istakla je da su odigrali veoma dobru utakmicu.

- Što se tilče utakmice, mislim da možemo da budemo zadovoljni. Odigrali smo jako dobro i zasluženo osvojili tri boda. Nije bilo niti malo lako za igrati, ali mi smo jednom hrabrom i odlučnom igrom željeli da dođemo do trijumfa i to smo Bogu hvala ostvarili. Mislim da sve ono što smo radili kroz ovu sedmicu i ono što nismo uspjeli iskoristiti u Mostaru, da nam se o vratilo ovaj vikend, tako da na nama je da nastavimo da radimo i da se što bolje pripremamo za naredne susrete.

Takođe, Mevlida Forić, fudbalerka Iskre zadovoljna je nakon osvojena tri boda.

- Odigrali smo jednu stvarno fer i korektnu utakmicu, gdje smo dale svoj maksimum i osvojile tri boda, tako da možemo biti itekako presrećni zbog toga. Ovo nam je podstrek da radimo još bolje i više. Naravno, drago nam je zbog tri boda, ali mi idemo utakmicu po utakmicu i već se okrećemo narednoj utakmici protiv Radnika u Bijeljini, dodala je Mevlida Forić, strijelac prvog gola.

ŽNK Iskra Bugojno - ŽFK Modriča 3:0 (1:0).
Stadion: Gradski u Donjem Vakufu.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Aldin Softić (Zenica).
Pomoćnici: Tamara Došen (Prijedor), Goran Ilinčić (Prijedor).
Žuti kartoni: Modriča (Simić, Škahić, Karić, Lazić).
Crveni karton: Maja Simić u 90. minutu (Modriča).

Iskra: Begić, Bajrić, Bašić, Lukić (od 88. Behrem), Mujkić (od 63. Mlivo), Mujagić, Rahmanović, Duvnjak, Bojanić, Forić, Haračić.

Trener: Samir Vrban.

Modriča: Obradović, Karić, Stokić, Muratović, Milošević, Simić, Lazić, Hasić, Mustafagić, Okanović, Škahić.

Trener: Drago Svitlica.

Igračica utakmice: Samra Bajrić (Iskra Bugojno).

Ženski fudbal Ženski fudbal Premijer liga BiH Iskra Modriča
Dzens je podelio utakmicu
Mirsaga je ocenio igrača
Mirsaga je ocenio igrača
SalanGalib je ocenio igrača
SalanGalib je ocenio igrača
SalanGalib je ocenio igrača
SalanGalib je ocenio igrača
SalanGalib je ocenio igrača