XS
SM
MD
LG

1 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Izveštaj utakmice

Sarajevo stalo u Širokom

22.09.2023 Administrator DC

Široki - Sarajevo 1:0

U prvoj utakmici osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, NK Široki Brijeg je ugostio ekipu FK Sarajevo na stadionu Pecara. Konačan rezultat susreta glasio je 1:0 u korist domaćina

 

Već u 18. sekundi utakmice Sarajevo je imalo veliku priliku kada je Avramovski propustio zicer da dovede Bordo tim u prednost. 

U 12. minuti utakmice prva dobra akcija Širokobriježana, ali udarac Kuprešaka ide ravno u Šahinovića. Sedam minuta kasnije odličnu loptu je uputio Ziljkić, ali je Duraković pogodio stativu.

Do kraja prvog dijela šansu za Široki Brijeg imao je i Marijan Ćavar, ali je još jedanput Šahinović bio na nivou i odlično odbranio njegov udarac.

U nastavku utakmice ponovo je Sarajevo prvo zaprijetilo, ovoga puta u šansi je bio Oliveira, ali je ponovo stativa bila saveznik Širokobriježana. 

U istoj minut na drugoj strani je pokušao Kpan, ali je njegov udarac otišao visoko preko gola gostiju. Postiglo je Sarajevo gol u 64. minuti utakmice, ali je isti odmah poništen zbog igranja rukom od strane Kjeremeha.

Ključni momenat na utakmici desio se u 74. minuti utakmice kada je Šahinović napravio ogromnu grešku "ispucavši" loptu tačno do Činedua koji lobuje mladog golmana za 1:0. Do kraja utakmice mogao je Bagarić povećati prednost Širokog Brijega, ali do toga nije došlo.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Široki Brijeg Sarajevo
campino je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača
Kiksi je podelio utakmicu