XS
SM
MD
LG

Prvi trijumf Kozare

FK Kozara

Na Gradskom stadionu u Gradišci pred oko dvije stotine gledalaca po sparnom i toplom vremenu fudbaleri Kozare su u utakmici 4. kola I lige Republike Srpske savladali Željezničar Sport Team iz Banja Luke sa 2-0 i  zasluženo došli do prve pobjede u prvenstvu.

 Početak prolazi u obostranom ispitivanju snaga, a u 5. minuti, odlična akcija Kozare, Kukavica centrira i Novaković postiže gol, ali pomoćni sudija pokazuje ofsajd i ništa od radosti fudbalera Kozare. Ipak, u 10. minuti, slična akcija samo sa druge strane, ubacuje loptu u šesnaesterac gostiju Gavrić, Novaković uklizava i postiže gol za vođstvo Kozare od 1-0. Minut kasnije nakon kornera pokušava Batar glavom, ali je neprecizan. U 15 minuti dobro šutira Gavrić, ali je zamalo neprecizan. Imaju gosti možda više loptu u nogama, kombinuju, ali je Kozara mnogo opasnija kad je lopta u njenom posjedu i krene u napad. Ipak, prvo u 27. pokušava Jovandić nakon slobodnog udarca, ali je neprecizan, a malo zatim, Modić odličnom odbranom zaustavlja pokušaj Petrovića, sigurno najveću šansu za goste u prvom poluvremenu.

 Tek što je počelo drugo poluvreme sa sudijskim zviždukom, Kozara započinje akciju sa centra terena i Jandrić odlično upošljava Lolića koji šalje loptu u mrežu nemoćnog Avdukića i Kozara nakon samo petnaestak sekundi vodi sa 2-0. U 50. minuti, preslikana akcija iz prog poluvremena, Gavrić pronalazi Novakovića, ali je ovaj zamalo neprecizan. Minut kasnije oštro loptu kroz peterac gostiju šalje Kukavica, ali niko od fudbalera Kozare je ne uspijeva zahvatiti. Pokušavaju šutevima Jandrić i Lolić, dok na drugoj strani Ružičićev pokušaj odlično brani Modić. Igra se otvoreno, opet šut isprobava Lolić, a pokušaj Kuzmanovića u sudijskoj nadoknadi brani danas odlični Modić i sudija Lazić svira kraj.

 U sljedećem 5. kolu koje se igra sljedeće subote 7. 9. 2019. godine fudbaleri Kozare će se u Prijedoru sastati sa ekipom Rudara. Utakmica počinje u 17 časova.

 FK Kozara (Gradiška): Modić S., Bubić Ž., Raspudić B., Lolić D., Petković V., Jandrić S. (od 75. min. Milić D.), Babić N.(od 53. min. Kukić M.), Novaković M.,  Kukavica A., Gavrić N.(od 68. Popović A.), Batar B., trener Žerić N., nisu igrali: Bradić D., Babić Ne., Hamzić A., Radetić A.

 FK Željezničar Sport Team (Banja Luka) : Avdukić A., Kuprešak N. (od 46. min. Marjanović S.), Sladojević B., Šaula O., Džaferović H., Crnomarković N., Jovandić N. (od 46. min. Bamburić N.), Kuzmanović I., Malić L., Teodorović D. (od 66. Ružičić S.), Petrović A., trener: Ćurguz Z.,  nisu igrali Ćetković N., Knežević P., Baštić S., Kalabić S.

 


Kozara 2 : 0 Željezničar Sport Team
Jedinstvo 3 : 0 Tekstilac
Modriča Alfa 0 : 2 Krupa
Podrinje 0 : 2 Rudar Prijedor
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 4 3 1 0 10
2 Rudar Prijedor 4 3 1 0 10
3 Kozara 4 1 2 1 5
4 Modriča Alfa 4 1 1 2 4
5 Tekstilac 3 1 1 1 4
6 Podrinje 4 1 1 2 4
7 Jedinstvo 3 1 0 2 3
8 Slavija 3 0 2 1 2
9 Željezničar Sport Team 3 0 1 2 1