XS
SM
MD
LG

Penali odlučili pobjednika

Kozara - Sloboda

U utakmici 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine odigranoj danas na Gradskom stadionu u Gradišci FK Kozara je poražena od Slobode iz Tuzle sa 4-6 nako izvođenja jedanaesteraca, pošto je regularnih 90. minuta završeno bez pobjednika rezultatom 1-1. 

Prvih pola sata prolazi u tvrdoj igri na obe strane. Većinom se igra između dva šesnaesterca bez većih  opasnosti po gol protivnika. U 34. minuti nakon prekršaja nad Novakovićem Petković odlično izvodi slobodni udarac, ali stativa zaustavlja loptu. Tri minuta kasnije ipak radost na Gradskom stadionu. Glišić odlično centrira, a Novakoviću nije teško da glavom pospremi loptu u mrežu Tuzlaka  za vođstvo Kozare od 1-0  i s tim rezultatom završava prvo poluvrijeme. 

Ne predaje se Sloboda i drugo poluvrijeme imaju više od igre. U 65. Livančić najprije pogađa stativu Kozarinog gola, a zatim odbrana Kozare uspijeva sa gol linije da izbaci loptu. Šansu da poveća Kozarino vođstvo u jeku napada Slobode propušta Glišić koji loše zahvaća loptu  u protivničkom petercu. Ponovo je Livančić u glavnoj ulozi u 70. minuti, jako šutira, a mrežu Kozare ovaj put spašava prečka. Branili su igrači Kozare stečeno vođstvo, pokušavaju iz kontri, ali mnogo iskusnija ekipa Slobode dolazi do izjednačenja u 87. minuti. Pršeš odlično šutira i pogađa same rašlje Bradićevog gola. 

Utakmica završava neriješenim rezultatom 1-1 i pristupa se izvođenju jedanaesteraca. Svi igrači oba tima su neumoljivi sa bijele tačke. Ipak, u četvrtoj seriji Glišić pogađa stativu i gosti prolaze dalje sa konačnih 4-6. 

U subotu 21. 9. 2019. godine nastavlja se prvenstvo u I Ligi republike Srpske utakmicama 7. kola. Fudbaleri Kozare putuju u Krupu na Vrbasu gdje će ih dočekati vodeća ekipa prvenstva. 

Kozara - Sloboda 1:1 (1:1) penalima: 4:6

FK Kozara (Gradiška): Bradić D., Babić N., Raspudić B., Hamzić A., Petković V. (od 77. min. Lolić D.), Glišić D.,  Babić Ni. (od 85. min. Kukić M.), Milić D., Novaković M., Gavrić N., Popović A.(od 69. min. Jandrić S.), trener Žerić N., nisu igrali: Modić S., Bubić Ž., Kukavica A., Batar B.  

FK Sloboda (Tuzla): Fejzić I., Muratović A., Hodžić A., Salihović A., Uzelac D., Pršeš O., Osmanović A. (od 46. min. Ristić D.), Buljić A., Livančić T. (od 79. min. Rastoka M.), Martelat Y. T. M., Mujaguć A.(od 73. min. Omerović E.), trener Lazarević M., nisu igrali: Lakić N., Beganović A., Hukić B.,  Devedžić K.