XS
SM
MD
LG

2 : 1
Poluvreme
1 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Popovac Slavijin spasilac

12.11.2017 DragiÅ”a Ćorsović

Ekipa Slavije je seriju dobrih rezultata u Å”ampiona tu Republike Srpske nastavila i u susretu protiv poslednjeplasira ne Kozare. Pobedili su sa 2:1, ali su se dobro namučili da bi doÅ”li do tri boda. Pobe donosni gol su postigli u 94. mi nuti. Rezervista Ni kola Popovac je odlično reagovao nakon Å”to mu je loptu iza leđa defanzivaca Kozare poslao UroÅ” Veljović. Bio je to zlata vredan gol, a do tada su igrači Slavije propustili sigurno sedam ā€“ osam prilika koje su morali pretvoriti u gol. Poveli su oni sa 1:0, a mrežu Kozare je zatresao Nemanja PuÅ”ara, nakon odlične akcije Govedarice Ā i Popovića. Svi na stadi onu su tada pomislili da će mreža gostiju biti puna. Međutim, igrači SiniÅ”e Đurića koriste greÅ”ku Tana ka Soičira, lopte se dokopao Stjepanović i lako mati rao Butorovića.

Nakon toga gola počinje Ā ā€™ā€™agonijaā€™ā€™ Slavije. Napa dali su, ali i promaÅ”ivali. U dva navrata su gosti lo ptu sa gol linije izbacivali u polje. Fijukalo je oko gola Kozare, ali sve do 94. minute nije bilo pogo tka, pa je onda spas domaćinu doneo Nikola Popo vac.

-Drago mi je da sam presudio u ovom meču. Čekam svoju priliku i kada je dobijem zaista se trudim da je iskoristim. Osetio sam gde će ta lopta čim ju je dobio Veljović i na vreme krenuo. Kada sam je primio Ā znao sam da će golman Kozare kapitulirati. Mnogo nam je značio ovaj trijumf i sada mirno čekamo prvo Kup Republike Srpske u Trebinju, a nakon toga i okrÅ”aj sa Zvijezdom 09 u Å”ampionatu. Oni su nas pobedili zadnji u prvenstvu Ā Republike Srpske. Nakon tog poraza imamo sada deset mečeva bez neuspeha. Oni dolaze sigurno kao favoriti. Imamo i mi Å”ta pokazati, kaže Popovac.

Nakon zavrÅ”etka susreta orila se pesma igrača Slavije. Pokazali su i na taj način koliko im znači ovaj trijumf, a videlo se i na licu Å”efa stručnog Å”taba Dragana Radovića olakÅ”anje. Jasno je stavio do znanjaĀ  da im je ovaj trijumf zlata vredan.

-Govorio sam da će biti teÅ”ko. Kozara nije naivan protivnik. Imaju nekoliko iskusnih igrača i veliki broj mla dih i talentovanih momaka. Dobro su se branili, a nas je kako se bližio kraj meča hvatala nevoza i panika. Zato smo i pravili greÅ”ke u zadnjem pasu. Na kraju je sve ispalo kako treba. Mi smo upisali bodove, a Koza ra pokazala da se nalazi na pravom putu. NaÅ”im gostima želim da Å”to pre napuste poslednje mesto na ta beli, kaže Ravović.

Proteklih dana dosta se pričalo oko sudija na meče vima Slavije. Pravdu u ovom susretu je delio Slavi Å”a Mazić iz Vlasenice i mora se reći da je veoma au toritativno to uradio. Meč je odsvirao bez greÅ”ke. Nije kao većina sudija Republike Srpske ā€™ā€™ mlata raoā€™ā€™ Ā kartonima. Naprotiv, pokazao Ā ih je kad je trebalo, a u dva navrata odlično procenio da nije bilo prekraÅ”aja za penal u Å”esnaest metara Kozare. Dobro bi bilo da se i ostale sudije ugledaju na Mazića i pokuÅ”aju biti na tom nivou.Ā 

SlaviÅ”a Mazić

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga Republike Srpske Slavija Kozara
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača