XS
SM
MD
LG

0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Iskra šokirala SFK 2000

01.11.2018 Administrator DC

Iskra Bugojno

 Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo i Iskre Bugojno podijelili su bodove u derbiju zaostalog trećeg kola PŽL BiH. Pogodaka nije bilo iako su obje ekipe imale nekoliko lijepih prilika, ali mreže su mirovale.

Utakmica je bila onakva kakvi su svi i očekivali, puna žara, borbenosti, želje, volje sa obje strane. Današnja predstava ekipe Iskre iz Bugojna u premijerligaškoj utakmici na Butmiru je sigurno ohrabrujuća za ženski fudbal u BiH.

U 3. minuti prva velika šansa za domaće, kada je Medić spustila loptu do Hadžić, a ona snažno potegnula i pogodila stativu.

Samo 3. minute kasnije velika šansa na drugoj strani za ekipu Iskru, Gradinović u trku šutira, ali dobro je bila postavljena Hasanbegović.

Šest minuta kasnije, stopostotna šansa za SFK, Đoković šalje loptu u prostor za Medić, koja prolazi golmana gostujuće ekipe, te šutira u spoljni dio mreže.

Sarajevo je novu priliku imalo u 20. minuti, kada je ponovo Medić bila u dobroj šansi za postizanje gola, ali šutirala je pravo u golmana Iskre.

Bugojanke su nakon dužeg vremena zaprijetile u 29. minuti, kada se u kaznenom prostoru, nakon kornera, najbolje snašla bivša igračica SFK, Zerina Piskić, ali je šutirala pravo u golmana domaće ekipe.

Tri minute poslije, Alibašić je zaposlila Hasenbegović, koja je fantastično odbranila njen udarac.

Do kraja poluvremena još jedna stopostotna šansa za SFK, Medić ostavlja loptu Kapetanović, kojoj ostaje samo da ubaci loptu u gol, no lopta odlazi pored lijeve stative.

U nastakvu je uglavnom Sarajevo prijetilo, imalo posjed lopte i inicijativu, dok su gošće držale defanzivu na visokom nivou, te pokušavale nešto da urade iz kontranapada.

Prva prilika u nastavku za domaći tim, nakon greške odbrane Bugojanki u kaznenom prostoru ubacuje se Kapetanović, koja šalje pas prema Đoković, no istakla se fenomenalna Kundić koja brani njen udarac.

Nastavile su da se redaju šanse, nova je već bila 71. minuti poslije centaršuta Kamerić, lopta stiže do Selme Kapetanović, no njen udarac ponovo brani golman Bugojanki.

Četiri minute poslije, velika šansa za tim Samire Hurem, Kapetanović ubacuje loptu u kazneni prostor, do nje stiže Krajnić, šutira, lopta se odbija od Dijaković, na nju nalijeće kapiten A. Spahić, međutim pogađa samo prečku, što je ujedno bila i poslednja opasna šansa.

Do kraja su Sarajke pokušavale na sve načine da stignu do gola i do pobjede, ali fenomenalna odbrana Iskre to nije dozvolila, pa se utakmica završila rezultatom 0:0.

Selma Omerović, trener Iskre, ističe da je nakon utakmice ponosna na svoje igračice.

- I prije nego što je počela utakmica znali smo da je ispred nas veliki izazov, te smo bile svjesne kvalitete Sarajeva, međutim nismo se predale ni u jednom trenutku te smo spremno odgovorile svakom zadatku što je u konačnici urodilo plodom. Prezadovoljna sam načinom na koji su moje djevojke osvojile bod, srčanost i timski duh su ono što nas odlikuje i zaista mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu samo bolje i bolje igrati. Iskoristila bi priliku da se domacoj ekipi zahvalim na gostoprimstvu i zaista jednoj korektnoj utakmici, rekla je za naš portal Selma Omerović, trener Iskre Bugojno.

- Pa statistika utakmice mislim da govori mnogo. Prvenstveno mislim da smo mnogo promašile danas. Iz ne i najbolje igre, smo stvorile veliki broj sanši, lopta jednostavno nije htjela u gol. Sreću nečim nismo zaslužile! Uz svo zalaganje protivnica koje su dale i vise od 100% svojih mogućnosti, SFK je bio tim koji je imao mnogo više šansi za pobjedu. Prežke, golmanica ekipe Iskre, odbrambene igracice, naša dekoncentracija u završnici je rezultirala u konačnici rezultatom 0-0. Nadam se da smo danas kaznu odradile, i da ce u nedelju biti mnogo vise srece, koja je u sportu neophodna. Analizirati ćemo, sve je ovo normalno, rekla nam je Alisa Spahić kapiten SFK 2000 Sarajeva.

SFK 2000 Sarajevo-ŽNK Iskra Bugojno 0:0 (0:0)

Stadion: Trening centar FK Sarajevo Gledalaca: 300 Glavni sudija: Topalović Sabrija (Zenica) Pomoćnici: Tešanović Stefan (Istočno Sarajevo), Demir Mirz (Kakanj) Žuti kartoni: SFK (Kamerić i Hamzić)

SFK 2000 Sarajevo: Hasanbegović, Đoković. Ami. Spahić, Ali. Spahić, Kapetanović, Medić (od 73. Mujkić), Hamzić (od 59. Krajnić), Kamerić, Nikolić, Hadžić i Selimović. Trener: Samir Hurem

Iskra Bugojno: Kundić, Jašarević, Piskić, Bajrektarević, Lukić, Grebenar, Alibašić, Koluh, Bašić (od 73. Jović), Dijaković i Gradinović. Trener: Selma Omerović

 

 

 

 

 

Ženski fudbal Ženski fudbal Premijer ženska liga BiH SFK 2000 Iskra