XS
SM
MD
LG

2 : 3
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Široki slavio na Grbavici

06.12.2020 Administrator DC

Foto: Armin Herić, www.fkz.ba

Fudbaleri Željezničara su u okviru 18. kola m:tel Premijer lige BiH poraženi od Širokog Brijega sa 3:2.

Široki Brijeg je poveo u 15. minuti. S lijeve strane je ubacio Stanić, a Mateo Marić glavom pogodio  gol. U 38. minuti Marić šutira sa 20 metara, lopta odlazi pored Željinog  gola. Štilić sjajno u 40. minuti gura za E. Zeca koji izlazi pred gol Širokog, ali Miškić odlično brani. U sudijskom vremenu Jović iskosa šutira, Miletić blokira i lopta pogađa spoljni dio mreže. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

U 47. minuti Bojo ubacuje, a ispred Lendrića u posljednji trenutak izbacuje Radeljić i spašava gol. Pet minuta poslije udarac Vukoje s distance odlazi pored našeg . Miškić lagano brani udarac Bekrića iz 57. minute. Hajdarević u 65. minuti nakon što je povukao loptu lijepo šutira, ali Miškić paradom spašava.

Dobra šansa za Želju u 68. minuti. Bekrić je istrčao, došao do gola Širokog, iz duela šutirao, ali je Miškić još jednom spasio svoj gol. Bojo šutira u 73. minuti, Miškić brani. U 83. minuti gosti dolaze do drugog gola. Nakon dubinskog pasa, Stipe Jurić je u duelu odgurnuo Miletića, sudija se nije oglašavao, a potom je u završnici matirao Erića za 0:2.

 Bekrić upošljava Lendrića u 87. minut, ali Miškić ponovo brani jedan na jedan situaciju. u narednom napadu kazna, Pervan se namjestio na vrhu kaznenog prostora i lijep udarcem pogodio rašlje našeg gola. U 91. minuti Ivan Lendrić postiže gol za 1:3, a samo minutu poslije Petar Bojo u kaznenom prostoru volej udarcem postavlja konačnih 2:3. 

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv domaće Krupe.

 

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Željezničar Široki Brijeg
zule01 je ocenio igrača
zule01 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača