XS
SM
MD
LG

2 : 2
Poluvreme
1 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Gol
Marković
66'
Gol
Marković
54.'
Penal
Mojević
46.'
Penal
Nikola Mojović
20.'
Postava
Radović Marko Mirković Igor Milenković Uroš Rašević Dejan Mojović Nikola Tadić Marko Milutinović Đorđe Okuka Đorđe Pljevaljčić Ognjen Dačević Jovica Mojović Ognjen. Na klupi: Milanović Adrijan Mojović Dejan Vladičić Milan Filipović Filip Ivanović Vide Radović Boško Ivanović Marko
Postava
Avdukić Asmir Čolić David Kuprešak Nikola Šaula Ostoja Marković Bojan Bilal Adonis Baštić Staša Jovandić Nikola Vujičić Stefan Malić Luka Petrović Aleksandar. Na klupi: Stupar Aleksa Martić Bogdan Marković Đorđe Perić Davor
Izveštaj utakmice

Od gotovog veresija

27.03.2021 Slaviša Vukašinović

SUTJESKA (F) - ŽELJEZNIČAR SPORT TIM 2:2 (1:0)

Gradski stadion. Bez gledalaca. Sudija: Jovo Karić (I. Sarajevo) 7,5. Strelci :N. Mojović   
15. i 46. minut oba iz penala (Sutjeska) B. Marković 54. i 72. minut (Željezničar ST)  
Žuti kartoni: M. Radović, Milenković, Pljevlajčić, Dačević (Sutjeska) B. Marković,
Kuprešak (Željezničar ST)

SUTJESKA (F) - M. Radović 6,5, Mirković 7, Milenković 6,5 ,Rašević 7, N. Mojović 7,5,
Tadić 7, Milutinović 7, Okuka 6,5 (od 62. B. Radović -), Pljevaljčić 7, Dačević 6,5,
O. Mojović 6,5 (od 62. D. Mojović -).

ŽELJEZNIČAR ST - Avdukić 7, Čolić 7, Kuprešak  6,5, Šaula 6,5 (od 80. Đ. Marković-),
Bilal 7,5, B. Marković 7,5, Baštić 7 (od  85.Martić -), Jovandić 6,5, Vujičić 6,5 (od 53.
Martić 6,5 ), Petrović 6,5.

Igrač utakmice: Bojan Marković (Željezničar Sport Tim)

Fudbaleri Sutjeske su od gotovog napravili veresiju. Posle ubedljivog vođstva od 2:0 dopustili su gostima iz Banjalučkog predgrađa da se razigraju i dođu do izednačenja a u samoj završnici utakmice umalo i do kompletnog plena.

Bila je ovo jedna od najboljih fudbalskih predstava viđenih u ovoj sezoni na stadionu pokraj Ćehotine. Tokom celog susreta vodila se velika borba. Stvoren je veliki broj prilika i na kraju je nerešen rezultat možda i najrelniji ishod ovog meča. Počelo je dobrom prilikom za goste u 2. minutu ali je Bojan Marković bio nepreczan. U 10. minutu Mojović je izveo slobodan udarac sa leve strane u kaznenom prostoru prronašo Mirkovića koji glavom šutira koji centimetar pored stative gostujućeg gola. Igrao se 15. minut kada je u šesnaestercu gostiju sapleten Tadić.Vrlo dobri sudija Karić je pokazao na belu tačku a siguran za vođsto Sutjeske sa 11.metara bio je Nikola Mojović. Potom su dobre prilike propustili Rašević u 19. minutu za domaći tim i ponovo Bojan Marković za goste u 21. minutu. Nikola Mojović je ozbiljno zaprijetio u 29. minutu ali je na mestu bio gostujući golman Avdukić.

Samo što se krenulo sa centra u drugom delu susreta, Tadić je lepo prošao po levoj strani , centrirao ali je njegov šut rukom zaustavio gostujući igrač Jovandić. Ponovo je Karić dosudio najstrožu kaznu  koju je Nikola Mojović pretvorio u pogodak. Potom dobre prilike da uvećaju prednost domaćeg tima propuštaju Rašević u 50. i Tadić u 53. minutu a onda nakon neiskorištenih šansi stiže kazna u 54. minutu, Baštić je šutirao sa dvadesetak metara, golman Radović je nakratko odbio loptu na koju je natrčao Bojan Marković i smestio je u mrežu Sutjeske. Slede ponovo prilike domaćeg tima. U 57. minutu nakon asistencije Raševića, Okuka nije najbolje šutirao a u 70 . minut kada je ponovo Rašević nesebično uposlio Tadića čiji šut su izblokirali gostujući igrači. Konačan rezultat postavljen je u 72. minutu. Slično kao i kod prvog gola gostiju Čolić je uputio rezantan šut na gol Sutjeske, golman Radović je dobro odbranio a u nastavku akcije ponovo na scenu stupa najbolji akter ovoga meča Bojan Marković koji postiže izjednačujući pogodak za svoj  tim. U završnici utakmice usledila je prava opsada gola Željezničara. Dobre prilike propuštaju Pljevaljčić,Rašević i Bosko Radović a u trećem minutu zaustavnog vremena Bojan Marković umalo nije donio potpun preokret ,međutim po sreću Fočaka ovaj put nije najbolje reagovao i tako je ovaj meč okončan bez pobednika.

 

Prva liga RS Prva liga RS m:tel Prva liga Republike Srpske Sutjeska Željezničar
edisefer je podelio utakmicu
EnverBajrica je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača